Trots op de samenwerking met onze bedrijven

Duurzame en energiezuinige ventilatie voor nieuwbouw
Omdat woningen en panden tegenwoordig luchtdicht worden gebouwd, is goede ventilatie essentieel. Zo blijft het binnenklimaat gezond en worden vochtproblemen en schimmelvorming voorkomen. Moderne ventilatiesystemen beperken bovendien het energieverbruik dankzij slimme sensoren die de luchtkwaliteit continu monitoren en de ventilatiehoeveelheid automatisch aanpassen. Dit zorgt niet alleen voor een constante luchtkwaliteit, maar ook voor lagere energiekosten. Kortom, met een hoogwaardig ventilatiesysteem investeert u in duurzaamheid én voldoet u aan de nieuwste wet- en regelgeving.

De voordelen van ventilatie in nieuwbouw
Ventilatie in nieuwbouw is niet alleen noodzakelijk, maar biedt ook veel voordelen. Het belangrijkste pluspunt is de constante luchtkwaliteit. Dit verhoogt het comfort, voorkomt vochtproblemen en minimaliseert de kans op gezondheidsklachten als gevolg van een ongezonde binnenlucht, zoals hoofdpijn, vermoeidheid en luchtweginfecties. Bovendien kan goede ventilatie allergische reacties helpen verminderen. Moderne verluchtingssystemen in nieuwbouw zorgen daarnaast voor een lager energieverbruik. Zo blijven de energiekosten beperkt, terwijl de woningwaarde stijgt. Alle reden dus om te investeren in hoogwaardige ventilatie.
voor Interduct
-
InnovatiefWij grijpen de kans zodra we er lucht van krijgen en bieden dé (maatwerk)oplossing.
-
Kracht door samenwerkingWij bundelen onze krachten en staan met de neuzen dezelfde (wind)richting op.
-
MerkonafhankelijkWij helpen het ventilatieproduct te vinden dat bij u past. Zo krijgt u ademruimte.

De oplossingen van Interduct voor nieuwbouw ventilatie
Interduct biedt alles op het gebied van ventilatie: van advies en productie tot installatie en onderhoud. Zo kunnen we u volledig ontzorgen. Na een grondige analyse van uw wensen en de tekeningen, stellen we een integraal ontwerp op. In principe is alles mogelijk, maar bij voorkeur kiezen we de meest duurzame en energiezuinige oplossing. Dit doen we door het toepassen van innovatieve ventilatietechnieken, zoals een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW), hybride systemen en vraaggestuurde ventilatie. Onze specialisten zorgen voor een foutloze en tijdige installatie en werken nauw samen met de bouwteams voor een soepel verloop van het project.
Enkele merken die wij leveren

Wet- en regelgeving voor nieuwbouw ventilatie
Vanwege het groeiende bewustzijn over duurzaamheid, energie-efficiëntie en een gezond binnenklimaat, zijn de regels en richtlijnen de afgelopen jaren flink aangescherpt. Nieuwbouwwoningen moeten voldoen aan het Besluit bouwwerken leefomgeving, dat het Bouwbesluit 2012 heeft vervangen, en aan de NEN 1087, waarin de minimale ventilatiecapaciteiten zijn vastgelegd. Daarnaast worden ontwerpen getoetst aan de BENG-normen en de Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). We volgen de ontwikkelingen voortdurend en hanteren een vierogenprincipe om te garanderen dat ieder ontwerp voldoet aan de nieuwste ventilatie-eisen en -normen.

Uw kennispartner in ventilatie
-
Toegang tot expertiseProfiteer van onze diepgaande kennis en ervaring.
-
Advies op maatOplossingen die perfect passen bij uw specifieke situatie.
-
Onafhankelijk en objectiefWe denken mee en kijken verder dan alleen producten.

Waarom kiezen voor Interduct?
Ventileren is op zich niet complex, maar het realiseren van een gezond binnenklimaat wél. Dankzij onze jarenlange ervaring in luchtbehandeling weten we precies waar we op moeten letten om de ventilatiebehoefte te bepalen. Of het nu gaat om een nieuw te bouwen villa, geschakelde woning of appartementencomplex. Iedere oplossing wordt, ongeacht de complexiteit, op maat gemaakt voor het beste resultaat, en vakkundig geïnstalleerd door onze specialisten. Daarbij stellen we hoge eisen aan een duidelijke planning, transparante communicatie en flexibele afstemming met aannemers en projectontwikkelaars. En na oplevering? Dan staan we altijd klaar voor nazorg en onderhoud.
Veelgestelde vragen
Wat zijn de voordelen van mechanische ventilatie in nieuwbouw?
Mechanische ventilatie brengt belangrijke voordelen met zich mee, waaronder een constante luchtkwaliteit. Dit draagt niet alleen bij aan een goede gezondheid, maar voorkomt bijvoorbeeld ook vochtproblemen en schimmelvorming. En dat is weer gunstig voor de staat van het interieur. Bovendien heeft een hoogwaardig ventilatiesysteem een positief effect op de woningwaarde.
Waarom is een ventilatieplan nodig voor nieuwbouw?
In een ventilatieplan staan alle aspecten van het ventilatiesysteem, zoals een schematisch overzicht van de installatie, de benodigde ventilatiedebieten en de technische specificaties. Dit document geeft een goed beeld van de benodigde producten en dient als leidraad bij de montage. Zo zorgen we ervoor dat de aanleg feilloos verloopt en de eindgebruiker straks verzekerd is van een optimaal binnenklimaat en een laag energieverbruik. Uiteraard toetsen we het plan aan de wettelijke regels.
Hoe wordt ventilatie meegenomen in het ontwerp van een nieuwbouwproject?
Vrijwel ieder project betreft een samenwerking tussen diverse specialistische bedrijven die, ieder met hun eigen expertise, bijdragen aan het realiseren van een nieuwe woning of gebouw. Bij ons ligt de focus op ventilatie. Door de tekeningen kritisch te beoordelen en een goed beeld te krijgen van eventuele wensen, kunnen we bepalen welk type systeem het beste past. Dit bespreken we vervolgens met de andere betrokken partijen, om te achterhalen of er ergens ‘knelpunten’ zijn. Zodra deze zijn opgelost en de opdrachtgever akkoord heeft gegeven, is het plan klaar voor uitvoering.
Hoe kan ventilatie bijdragen aan energiezuinig bouwen?
Met name moderne ventilatiesystemen dragen, naast een gezond en comfortabel binnenklimaat, bij aan energie-efficiëntie. Zo maakt balansventilatie met warmteterugwinning (WTW) gebruik van de warmte uit afgevoerde lucht om de koude toegevoerde lucht te verwarmen, zodat er nauwelijks bijverwarming nodig is. In de zomerperiode gebeurt juist het tegenovergestelde; het WTW-systeem zorgt dan voor een minder snelle opwarming van de binnenlucht. Ook zijn er slimme, vraaggestuurde systemen die de luchtkwaliteit continu monitoren en de ventilatiehoeveelheid automatisch aanpassen. Dit voorkomt onnodig energieverbruik.
Kan ventilatie worden geïntegreerd met andere systemen in een nieuwbouwwoning?
Ventilatie kan worden verbonden met andere systemen, zoals een warmtepomp, domotica of zonnepanelen. Dit wordt meestal gedaan om de energie-efficiëntie of het comfort te verbeteren. Zo zorgt een koppeling tussen het ventilatiesysteem en de warmtepomp voor een gelijkmatige temperatuurverdeling via de vloerverwarming, en kan zonne-energie worden gebruikt om de ventilatie aan te sturen. Deze integraties maken nieuwbouw duurzamer en energiezuiniger.