Over ons

Interduct, aangenaam binnen!

Wij zijn Interduct. Onze passie? Ventilatie. Onze ambitie? Een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat voor iedereen. Met maar liefst 15 bedrijven is Interduct dé ventilatiespecialist van Nederland en voorzien we bedrijven en particulieren, nationaal en internationaal, van schone lucht. Van ontwerp en (maatwerk) productie tot service en onderhoud; wij hebben het in huis. Wat kunnen we voor u betekenen? Aangenaam binnen bij Interduct!

Bedrijvengroep

Interduct is een bedrijvengroep. Dat betekent dat we zelf geen producten of diensten leveren, maar andere bedrijven, die dat wel doen, de mogelijkheid bieden zichzelf verder te ontwikkelen. Dat doen we door bedrijven de kennis, ervaring en financiën te bieden die ze nodig hebben, zodat ze de klant nóg beter van dienst kunnen zijn.

We vinden het belangrijk dat bedrijven kunnen groeien vanuit hun eigen kracht en authenticiteit, daarom werken we alleen samen met bedrijven die zich bij Interduct ‘thuis’ voelen. Dat werkt voor iedereen het prettigst. Alle keuzes maken we aan de hand van het Interduct huis, waarin onder meer onze waarden, doelen en droomambitie beschreven staan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Branches

De vakgebieden van Interduct

Woningen
Horeca
Industrie
Kantoren
Logistiek
Medisch
Onderwijs
Parkeergarages
Publieke ruimtes
Kernwaarden

Dit is waar wij voor staan

De kernwaarden zijn vaak diepgeworteld in de organisatie; die verander je niet zomaar. Daarbij zijn we van mening dat je waarden niet ‘aanleert’, maar dat de focus moet liggen op het vinden en binden van bedrijven en mensen die deze waarden van nature nastreven. Daar heeft iedereen profijt van. Niet voor niets zijn onze kernwaarden ‘SAVOR’, oftewel: genieten.

  • Samenwerking
  • Autonomie
  • Vertrouwen
  • Ontwikkeling
  • Respect

Onze bedrijven

Samenwerking maakt ons sterk; dat is waar wij in geloven. Ieder Interduct-bedrijf is uniek en heeft zijn eigen verhaal, een verhaal dat verder gaat dan enkel ventilatie. Toch zijn er ook een aantal belangrijke overeenkomsten. Zo kiezen we er bewust voor om uitsluitend samen te werken met bedrijven die soortgelijke kernwaarden nastreven. Doordat we op elkaar lijken en dezelfde taal spreken, boeken we de beste resultaten. Ook ons DNA kent gelijkenissen, want bij ieder bedrijf binnen onze groep zit ventilatie, in meer of mindere mate, in het bloed. Of het nu gaat om het produceren, installeren, aanleggen, renoveren of onderhouden van ventilatie; u vindt het bij Interduct. Samen werken we aan onze droomambitie: het realiseren van een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat voor bedrijven en particulieren in heel Nederland en daarbuiten.   

Inzicht

Tijdlijn van Interduct

2023
Volledige overname BJ-Lupron
Sinds 2007 is Interduct medeaandeelhouder van BJ-Lupron. Nu de eigenaar de pensioenleeftijd nadert, wil hij ook de resterende aandelen overdragen. Hiermee komt BJ-Lupron volledig in handen van Interduct.
2023
Verkoop AT Group
Na een langdurige samenwerking wil de directeur/mede-aandeelhouder van de AT Group met (vervroegd) pensioen. In goed overleg wordt besloten het bedrijf te verkopen aan een partij die zich kan focussen op verdere groei in België.
2023
Partnerschap IceLake Capital
Met het oog op verdere groei gaat Interduct een partnerschap aan met IceLake Capital. Samen bouwen we verder aan een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat voor iedereen, met behoud van onze autonomie.
2023
Overname Chris Steijvers Electro
Vanuit de behoefte aan meer kennis van elektrotechniek komt Interduct in contact met Chris Steijvers Electro (CSE), die wil uitbreiden en innoveren. Overname helpt beide partijen vooruit en is dus snel een feit.
2023
Verhuizing naar Nederweert
De Interduct Groep bestaat inmiddels uit 15 bedrijven en groeit letterlijk uit het hoofdkantoor. ComfortServices, VentTrade en Tops verhuizen naar het nieuwe pand in Nederweert en Robé en Rodrie verruilen Haelen voor Ittervoort.
2023
Oprichting RenovAir
De renovatieafdeling van ComfortServices groeit hard. Dusdanig hard dat het tijd wordt om op eigen benen te gaan staan. De bedrijven gaan, ieder zelfstandig, verder onder de namen ComfortServices en RenovAir.
2022
Overname HAS en FiltryAero
Na een jarenlange samenwerking bundelen we onze krachten en neemt Interduct Home Air Solutions (HAS) en FiltryAero over. Deze stap sluit perfect aan bij de ambitie om te groeien in Centraal- en Oost-Europa.
2021
Oprichting Intovent
Vanuit de particuliere markt is er een groeiende vraag naar ventilatie(producten). Daarom lanceren enkele Interduct-bedrijven samen een B2C-webshop. Deze krijgt de naam Intovent, want Interduct is ‘into vent’.
2021
Nieuwe aandeelhouders
Door de overname van Tops worden er opnieuw twee leden toegevoegd aan het directieteam: Tim Coppens en Ruud Coppens, beide gespecialiseerd in e-commerce en sales. Hiermee komt het aantal directieleden op vijf.
2021
Overname Tops en WTW-filtersOnline
De bedrijven laten groeien terwijl hij een stapje terugdoet; dat is het plan van de eigenaar van Tops en WTW-filtersOnline. Zo komt Interduct in beeld. Het klikt meteen, dus een overname voelt als een natuurlijke stap.
2019
Overname Robé en Rodrie
De eigenaar van Robé en Rodrie zoekt een geschikte partij om zijn productie- (Robé) en installatiebedrijf (Rodrie) voort te zetten. Na de nodige gesprekken en een stevige handdruk, neemt Interduct de bedrijven over.
2019
Overname Velegro
Interduct wil zijn marktpositie in de Randstad versterken en komt via Megaduct in contact met Velegro. Ook zij zien voordelen in een samenwerking en besluiten hun ventilatieafdeling onder te brengen bij Megaduct.
2016
Nieuwe aandeelhouders
Het directielid naast Frank Huis stopt. Daarom worden er nieuwe directeuren aangesteld: Joyce Philips vanwege haar achtergrond in Lean Management en financiën en Ivo Hanssen wegens zijn ervaring met installatietechniek.
2015
Oprichting PRO61
Interduct wil de utiliteitsmarkt blijven bedienen en besluit, samen met twee partners, een doorstart te maken met Brema Air. Ditmaal onder de naam PRO61, verwijzend naar hoofdstuk 61 (ventilatie) in het bouwbestek.
2015
Oprichting Interduct Products (2)
Er is veel vraag naar specials en maatwerk. Daarom koopt Interduct de machines van Brema Air terug van de curator en wordt de productie weer opgestart. Het nieuwe productiebedrijf heet (opnieuw) Interduct Products.
2014
Faillissement Brema Air
De overname van Brema Air kende helaas niet enkel winnaars. Een rechterlijke uitspraak leidt tot dusdanig hoge kosten dat het voortzetten van Brema Air niet verantwoord is. Een moeilijk, maar noodzakelijk besluit.
2014
Samenvoegen fabrieken
Interduct wil (nog) efficiënter werken. Daarom wordt besloten de installatie-activiteiten van Meercox en de productie van Interduct Products (voorheen IBB) te fuseren met Brema Air. De naam Brema Air blijft gehandhaafd.
2013
Overname Brema Air
Het is crisistijd en Brema Air is failliet. Vanuit de wens om toonaangevend te zijn in de utiliteitsmarkt, doet Interduct een bod op de activa van Brema Air. En met succes. Het bedrijf én een groot aantal werknemers worden overgenomen.
2007
Nieuwe aandeelhouder
De directieleden maken hun vertrekwens kenbaar. Om ervoor te zorgen dat ‘hun’ Interduct voort bestaat, zoeken (en vinden) ze een geschikte opvolger. Vanaf januari 2008 is Frank Huis medeaandeelhouder.
2007
Oprichting VentKlima
Er worden opnieuw grenzen verlegd. Letterlijk. Ditmaal in het noordoosten van het land, waar Interduct, samen met een vertegenwoordiger van een toeleverancier, een derde installatiebedrijf opricht: VentKlima.
2007
Overname BJ-Lupron
Interduct wil meer capaciteit in het zuiden en ziet kansen in een samenwerking met BJ Lupron, het voormalige Bemelmans Jongen. Wat volgt zijn een aantal goede gesprekken en uiteindelijk een gedeeltelijke overname.
2001
Overname AT Group
Interduct wil ook de Belgische markt van een passende ventilatieoplossing voorzien en komt in contact met de AT Group, bestaande uit een installatie- en (later ook) handelsbedrijf. Dit leidt tot een gedeeltelijke overname.
2000
Overname IBB Luchtbehandeling
Mede door de recente ontwikkelingen groeit de wens voor een eigen productiebedrijf. Zodoende komt Interduct in contact met IBB. Niet veel later schudden ze elkaar de hand en tekenen ze de overnameovereenkomst.
1999
Oprichting ComfortServices
Het (ver)kopen en plaatsen van losse ventilatieonderdelen is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom wordt ook ComfortServices opgericht; een bedrijf dat zich focust op service, onderhoud en renovaties.
1999
Oprichting VentTrade International
Installateurs en particulieren vragen steeds vaker om losse ventilatieonderdelen, maar daar kan Interduct (nog) niet in voorzien. Zo ontstaat het idee voor een handelsbedrijf en iets later is VentTrade een feit.
1998
Oprichting Megaduct
In een gesprek met een medewerker van de concurrent komt een grote wens ter sprake: het opzetten van een nieuw Interduct-bedrijf à la Bemar in Midden-Nederland. Kort daarna richten we samen Megaduct op in Loosdrecht.
1996
Verhuizing naar Ittervoort
Het lijkt de directie efficiënter de bedrijven op één plek te vestigen. De keuze valt op Ittervoort. Na de bouw van twee nieuwe panden verhuizen Bemar, Meercox en de fabriek van LTL naar de nieuwe (hoofd)locatie.
1995
Overname Luchttechniek Loosdrecht
Luchttechniek Loosdrecht (LTL), bestaande uit ROX Luchtbehandeling en de Loosdrechtse Luchtkanalen, dient zich aan. Interduct neemt de laatste over. De werkzaamheden worden voortgezet vanuit het pand in Loosdrecht.
1992
Oprichting Interduct
Na een ietwat turbulente periode slaan Bemar en Meercox (fabriek) de handen ineen. Door deze samenwerking ontstaat de behoefte aan een holding. Deze krijgt de naam ‘Interduct’, naar het Engelse woord voor luchtkanaal.
1984
Oprichting Bemar
Er vinden veranderingen plaats binnen een Limburgs installatie- en productiebedrijf. Daarom besluiten twee medewerkers een eigen, soortgelijk bedrijf op te richten: Bemar, vernoemd naar hun geliefdes Betty en Marlies.
Interduct

Statistieken

Medewerkers
350+
Onze medewerkers zijn het grootste kapitaal van Interduct. Inmiddels bestaat Interduct uit meer dan 350 collega’s, die trots zijn een bijdrage te leveren aan een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat voor iedereen.
Projecten per jaar
800
Ieder jaar voegen wij honderden projecten toe aan ons portfolio: van woningbouw tot aan utiliteit en van transformatie tot aan renovatie. Met onze verschillende diensten ontzorgen wij onze klanten van A tot Z.
Spirobuizen per jaar
100 Kilometer
Per week worden er honderden meters spirobuis gedraaid in onze eigen productiefaciliteit. Dit is slechts een kleine greep uit het assortiment eigen producten dat Interduct fabriceert. Van rondwerk tot maatwerk: alles is mogelijk
Pakketten per jaar
150.000+
Jaarlijks versturen we meer dan 150.000 pakketten naar onze klanten in binnen- en buitenland. Particulieren bestellen gemakkelijk via onze webshops en bedrijven hebben duurzame relaties met onze groothandelaren.

Werken bij Interduct?

Bij Interduct werken we niet alleen aan onze toekomst, maar ook aan die van onze medewerkers. Als lerende organisatie zijn we steeds op zoek naar ieders talent en interesses en bieden we ruimte voor zelfontwikkeling. Vertrouwen geven is vertrouwen krijgen; dat is ons motto. Dit alles resulteert in zelflerende teams met gemotiveerde medewerkers, waarmee we ons iedere dag weer sterk maken voor een optimaal binnenklimaat. Zullen we elkaar helpen groeien? Aangenaam binnen bij Interduct!

Interduct

Op deze locaties zijn wij gevestigd

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.