_dsf8673_eindhoven_meerring_meerrijk_interduct.jpg
Projecten

Hooghe Heer

In opdracht van Sankomij realiseerde Interduct de ventilatiesystemen voor project Hooghe Heer in Eindhoven. Een mooie opdracht met een duidelijke vraag: de aanleg van vraaggestuurde ventilatie in zowel appartementen als grondgebonden woningen. Interduct was betrokken bij het volledige installatieproces; van montage tot aan de oplevering.

Locatie

Eindhoven

Grootte

138 appartementen,
17 waterwoningen

Periode

2021 - 2023

Bijzonderheden

Vraaggestuurd
ventilatiesysteem

Hooghe Heer Eindhoven

Project Hooghe Heer

In Meerhoven, aan de rand van het centrum van Meerrijk, werkte Ten Brinke van 2021 tot 2023 aan nieuwbouwplan Hooghe Heer; een woonomgeving waarin duurzaamheid en verbinding voorop staan. De 138 nieuwbouwappartementen zijn verdeeld over een vijflaags appartementengebouw en een imposante woontoren van zestien bouwlagen. De 17 waterwoningen liggen hier als een rij vlak naast en grenzen met hun tuinen aan het uitgestrekte en waterrijke park Meerland. Sankomij tekende voor het totale pakket aan installatiewerkzaamheden en zocht een betrouwbare partner voor de aanleg van ventilatie. Zij kozen opnieuw voor een samenwerking met BJ-Lupron.

Hooghe Heer Meerrijk

Autonoom systeem voor ventilatie

Voor zowel de appartementen als de waterwoningen viel de keuze op mechanische afzuiging in combinatie met ventilatieroosters in de kozijnen. Zowel in de woon- als slaapkamer hangt een CO2-sensor die de ventilatie-unit (Itho Daalderop) op een hogere stand laat draaien als de grens van 400 ppm wordt overschreden. Datzelfde gebeurt wanneer de vochtsensor in de ventilatie-unit een teveel aan vocht detecteert. Vervolgens komt er meer verse buitenlucht naar binnen via de zelfregelende luchtroosters. Deze reageren op wind- en onderdruk. Als er verse lucht wordt gevraagd van het ventilatiesysteem, gaan de roosters verder open. Bij harde wind gaan ze juist een beetje dicht. Met het systeem op de automatische stand hoeft de bewoner dus in principe niet meer aan de bedieningen te komen. Zo genieten de eindgebruikers van een optimaal binnenklimaat én het gemak van een vraaggestuurd ventilatiesysteem.

Hooghe Heer Meerhoven

De kracht van samenwerking

In dit project lag de nadruk op een intensieve samenwerking met externe partijen. Met name met Sankomij: één van onze vaste opdrachtgevers. Dit installatiebedrijf onderhield het contact met Ten Brinke en nam BJ-Lupron mee in de planning. Itho Daalderop leverde de units en andere externe leveranciers voorzagen in de overige benodigdheden, terwijl BJ-Lupron zich bekommerde over de montage en het inregelen van de gewenste ventilatiesystemen. Zo realiseerden we samen een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat in 138 appartementen en 17 waterwoningen in Meerrijk, Eindhoven.

Project Hooghe Heer in beeld

Hooghe Heer Eindhoven
Hooghe Heer Meerrijk
Hooghe Heer Eindhoven
Hooghe Heer Meerrijk
Hooghe Heer Meerring
Interduct

Bedrijven betrokken bij dit project

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.