dsc08200.jpg

Ventilatiekanalen laten reinigen

Wilt u het hele jaar door verzekerd zijn van een gezond en prettig binnenklimaat in uw woning of pand? Laat dan tijdig de kanalen van uw ventilatiesysteem reinigen. Periodiek onderhoud aan het ventilatiesysteem en regelmatige reiniging dragen bij aan een goede luchtkwaliteit. Zijn de ventilatiekanalen vuil en niet goed onderhouden? Dan wordt vervuilde lucht uit uw woning of pand niet of nauwelijks afgevoerd. In het geval van een WTW-installatie heeft dit ook gevolgen voor de toevoer van schone lucht die door ventilatiekanalen het huis binnenkomt.

De servicemonteurs van Interduct hebben alle kennis en kunde in huis om uw ventilatiekanalen vakkundig te reinigen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Waarom ventilatiekanalen laten reinigen?

Een goed ventilatiesysteem verbetert de luchtkwaliteit in woningen en gebouwen. Ventilatiekanalen, ook wel luchtkanalen genoemd, spelen een belangrijke rol in het ventilatieproces. Ze zorgen voor het naar buiten transporteren van vervuilde binnenlucht via ventilatie-units en, in het geval van een WTW-installatie, ook voor een constante toestroom van schone lucht.

Een ventilatiekanaal kan snel vervuild raken door vocht, stof, schimmels en bacteriën. Hierdoor neemt de ventilatiecapaciteit af en kan lucht onvoldoende stromen. Om verspreiding van vuil en bacteriën via de toevoerkanalen te voorkomen en vervuilde lucht af te voeren, is het belangrijk om regelmatig de luchtkanalen te laten reinigen. Doet u dit niet, dan kan dit vervelende gevolgen hebben voor uw gezondheid en die van uw medebewoners, werknemers of bezoekers. Bovendien gaat uw ventilatiesysteem langer mee als u deugdelijk onderhoud uitvoert en daarmee problemen op tijd worden ontdekt.

Hoe vaak ventilatiekanalen reinigen?

Interduct raadt aan om minimaal één keer in de acht jaar de ventilatiekanalen te laten reinigen. De frequentie is echter afhankelijk van het type systeem en het gebruik. Zo zult u intensief gebruikte ventilatiekanalen of luchtkanalen in een vervuilde omgeving (bijvoorbeeld een stad of in de industrie) vaker moeten reinigen dan reguliere luchtkanalen, om optimaal rendement én een gezond binnenklimaat te behouden.

De volgende signalen kunnen erop wijzen dat de ventilatiekanalen van uw systeem aan een schoonmaakbeurt toe zijn:

  • Muffe geur in het gebouw

  • Ventilator maakt lawaai

  • Hoge luchtvochtigheid

  • Schimmelvorming

  • Aanhoudende gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn, hoesten, huidklachten of allergieën

  • Zichtbare vervuiling bij de ventielen

Reinigen ventilatiekanalen door Interduct

Het is raadzaam om de reiniging van ventilatiekanalen aan een professional over te laten. Hiervoor is namelijk specialistische kennis en apparatuur vereist. Interduct heeft jarenlange ervaring met het onderhouden en schoonmaken van verschillende luchtkanalen.

Met moderne, geavanceerde apparatuur kunnen onze luchtspecialisten de kanalen van uw ventilatie grondig reinigen. Uiteraard gaan we vakkundig en efficiënt te werk. Zo demonteren en reinigen we niet alleen het gehele systeem, we dichten ook aftakkingen van het kanaal, vangen vrijgekomen vuil op en plaatsten afzuig- en toevoerventielen terug. U bent dus niet alleen verzekerd van schone ventilatiekanalen, maar ook van een schone (werk)vloer. Na afloop ontvangt u een uitgebreid rapport met onze bevindingen.

Ook voor onderhoud

Heeft u last van storingen aan uw ventilatiesysteem of moeten bepaalde onderdelen vervangen worden? Ook voor onderhoud aan uw ventilatiesysteem bent u bij Interduct aan het juiste adres.

Meer weten? Neem contact op

Wilt u ook een gezond en comfortabel binnenklimaat? Onze werkwijze en de kosten voor het reinigen van uw ventilatiekanalen zijn afhankelijk van uw ventilatiesysteem. Als u wilt weten wat de mogelijkheden voor het reinigen van uw systeem zijn, neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag al uw vragen. U kunt natuurlijk ook meteen een offerte opvragen. De luchtspecialisten van Interduct staan voor u klaar.

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.