dienst-interduct-groothandel.jpg

Afzuiging voor uw werkplaats

In een werkplaats is een goede luchtafvoer enorm belangrijk. Schadelijke stoffen en dampen die tijdens het lassen, schuren of slijpen vrijkomen en niet meteen worden afgezogen, kunnen gevaarlijk zijn voor werknemers. Interduct installeert daarom verschillende afzuigsystemen in werkplaatsen. Door het plaatsen van een goede afzuiging in uw werkplaats, worden stoffen afgevoerd en blijft een gezond binnenklimaat gegarandeerd.

Waarom een gezond binnenklimaat zo belangrijk is

Steeds meer organisaties zien het belang van een gezond binnenklimaat. Werknemers functioneren beter bij een gezond binnenklimaat en er is ook minder ziekteverzuim. Daarnaast worden er ook steeds meer wettelijke eisen gesteld aan de luchtkwaliteit in een organisatie. Zo heeft de Nationale Raad voor Veiligheid en Gezondheid een grens gesteld aan de hoeveelheid dampen en stoffen die vrij mogen komen in een werkplaats. Bij draaien, frezen, boren of slijpen kan namelijk nevel of rook vrijkomen. Hierdoor kan de luchtkwaliteit aanzienlijk verminderen.

De voordelen van een afzuiging in de werkplaats

Een goede (lucht)afzuiging kan uitkomst bieden bij het zuiveren van de lucht in een werkplaats. Interduct installeert afzuigingen waarmee nevel, damp of stof kan worden afgevoerd uit de werkplaats. Door een afzuiging in uw werkplaats te installeren, draagt u bij aan een gezonder binnenklimaat voor uw werknemers.

Een afzuigsysteem op maat

Geen werkplaats is hetzelfde. Interduct levert en monteert daarom geen standaard afzuigsystemen, maar kijkt eerst naar uw wensen en eisen. Een werkplaats met houtbewerkingsmachines vraagt bijvoorbeeld om een andere afzuiging dan een werkplaats waar chemische gassen worden verspreid. In sommige grote werkplaatsen is een afzuiginstallatie niet eens voldoende en is een ruimtelijke bedrijfshal ventilatie meer op zijn plaats.

Samen met u bekijken we welk systeem geschikt is voor uw werkplaats. Of dat nu een compleet ventilatiesysteem met mechanische afzuiging is of een enkele stofafzuiging in de buurt van een machine, onze specialisten beschikken over de juiste kennis en ervaring. Voor een volledig ventilatieadvies en ontwerp kunt bij ons terecht.

Meer weten?

Bent u op zoek naar een bedrijf dat een afzuigsysteem in uw werkplaats kan installeren? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor afzuiging in uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij kijken samen met u naar de juiste oplossing voor een gezond binnenklimaat. Bel ons via 088 134 30 00 of vul uw gegevens in op het contactformulier.

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.