interduct_ventklima_kampen_binnenplezier_web-9.jpg

Ventilatie bedrijfshal

Op een energiezuinige manier uw bedrijfshal ventileren? Dat doet u met de ventilatiesystemen van Interduct. Een goede ventilatie in uw bedrijfshal is erg belangrijk. Een industrieel ventilatiesysteem is nodig om de lucht te behandelen in de ruimte en te zorgen voor een goed werkklimaat. Alles hangt af van de exacte wens per functie in deze hal en hiervan kunnen wij in overleg met u een gewenst systeem voor adviseren en aanbrengen. Lees meer over alle mogelijkheden van ventilatie in uw bedrijfshal.

Bedrijfshal ventileren is een vak apart

Ventilatie van bedrijfshallen en industriële gebouwen is een vak apart. De gebouwen zijn erg groot en heel hoog. En die gehele inhoud moet worden voorzien van een op het project specifiek gewenst binnenklimaat. U wilt uw werknemers goede arbeidsomstandigheden bieden, maar wel graag zonder extreem hoge energiekosten. Hoe u dat doet? Met industriële ventilatie.

Wat is industriële ventilatie?

Om uit te leggen wat industriële ventilatie inhoudt, is het eerst belangrijk om te weten wat natuurlijke ventilatie is. Natuurlijke ventilatie is een manier van ventileren van een gebouw waarbij géén geforceerde of mechanische ventilatie wordt toegepast. U gebruikt hiervoor geen machines of andere motoren. Oftewel: verse lucht komt binnen via ventilatieroosters, kieren en open ramen.

Bij industriële ventilatiesystemen wordt natuurlijke ventilatie een handje geholpen. Bij natuurlijke ventilatie stijgt warme lucht op. Door strategisch geplaatste ventilatieopeningen in het dak verdwijnt de warme lucht automatisch. Ook zorgen ventilatieopeningen op lager niveau voor de noodzakelijke toevoer van verse lucht.

Om een zo optimaal werkklimaat voor uw medewerkers te creëren, is het dus belangrijk dat u natuurlijke en industriële ventilatie met elkaar combineert. Zo filteren we de lucht van onzuiverheden en geven we uw werknemers maximaal comfort en uw materialen de hoogste bescherming. Wij plaatsen de ventilatiesystemen op een strategische plek, zodat u er geen omkijken naar heeft.

Waarom is ventilatie in een bedrijfshal belangrijk?

In een bedrijfshal is alleen natuurlijke ventilatie vaak niet genoeg. Zonder dat u het ziet, kan de lucht op het werk van slechte kwaliteit zijn en daarmee voor veel klachten bij uw medewerkers zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een laag zuurstofgehalte. Een goede ventilatie in uw bedrijfshal is daarom erg belangrijk. En dat doet u met industriële ventilatie.

Werken in ruimtes waar voldoende geventileerd wordt, is beter voor de gezondheid, en daarmee ook voor de productiviteit op de werkvloer. In een ruimte waar de lucht zuiver is, voelt u zich fitter en kunt u zich beter concentreren. Het gevolg? Minder ziekteverzuim van werknemers en dus minder onnodige kosten!

Mogelijkheden van industriële ventilatie

Iedere bedrijfshal is anders en dat betekent dat we voor iedere bedrijfshal een uniek ontwerp maken. Het ontwerpen én installeren gebeurt door onze vakkundige werknemers. Zij bekijken welke mogelijkheden tot natuurlijke luchtdoorvoer een ruimte heeft en hoe dit met industriële ventilatie ten volste benut kan worden. Zij bespreken de industriële functie van de bedrijfshal en uw wensen en komen zo tot een passend en perfect eindresultaat.

Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld gebruik te maken van ventilatieroosters, maar ook van een luchtbehandelingskast. Een luchtbehandelingskast is zeer geschikt voor ventilatie van ruimtes zoals bedrijfshallen, openbare ruimtes en vergaderzalen. De kast voert verse lucht aan en voert de vervuilde binnenlucht weer af. Tijdens het transport van de lucht door dit apparaat wordt de toevoerlucht gezuiverd door een filter en wordt daarna weer als heldere lucht vrij gelaten. Of een luchtbehandelingskast ook voor uw bedrijfshal een oplossing kan zijn hangt af van de functie van uw bedrijfshal. Onze vakmensen geven altijd advies op maat.

Een duurzame en gezonde oplossing

U ontvangt van onze specialisten een gedetailleerd advies voor de beste ventilatie voor uw bedrijfshal. In onze adviezen kijken wij naar duurzaamheid en de mogelijkheden voor het terugwinnen van energie. Zo creëert u een prettig werkklimaat op een voordelige manier.

Waarom Interduct?

Met onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om een goed ventilatiesysteem in uw bedrijfshal te hebben. Met de eindgebruiker voor ogen gaan onze vakkundige mensen te werk. Kwaliteit, gebruiksgemak en het einddoel staan hierbij centraal. Het lukt ons iedere keer weer om voor ieder budget de perfecte oplossing te vinden. Dus ook voor uw bedrijfshal.

Of het nu gaat om een ventilatiesysteem in uw verkoophal of afzuiging in uw werkplaats: iedere toepassing vraagt om een passende ventilatieoplossing. Met professioneel ventilatieadvies weet u zeker dat u de juiste technische mogelijkheden kiest en dat gebruikswensen optimaal in balans zijn.

Meer weten over industriële ventilatie?

Wilt u meer weten over de installatie van ventilatie in uw bedrijfshal? Of wilt u graag advies ontvangen? Neem contact op met onze ervaren medewerkers, zij helpen u graag verder. Bel ons op: 088 134 30 00 of stuur een mail naar info@interduct.nl.

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.