intovent.jpg

Mechanische ventilatie vervangen

Maakt uw ventilatie-unit lawaai? Wordt vervuilde lucht niet meer voldoende afgezogen en is het energieverbruik hoger dan normaal? Dan kan het zijn dat uw mechanische ventilatie vervangen moet worden.

Hoewel mechanische ventilatiesystemen vaak een lange levensduur hebben, komt het voor dat ze na verloop van tijd hun kracht verliezen.
Vermoedt u dat uw mechanische ventilatie zijn beste tijd heeft gehad? Dan kan Interduct u helpen. Onze ventilatiespecialisten komen graag bij u langs om te kijken of uw systeem aan vervanging toe is. Neem gerust contact met ons op.

Waarom moet een mechanisch ventilatiesysteem vervangen worden?

Een gezond binnenklimaat is zeer belangrijk. Vervuilde lucht is slecht voor de staat van gebouwen alsook voor uw gezondheid. Goede ventilatie is daarom essentieel.

Uw mechanische ventilatie zorgt voor de afvoer van vieze lucht en voor de toevoer van frisse lucht. Verouderde mechanische ventilaties kunnen hun werking verliezen, waardoor er onvoldoende gezonde lucht naar binnen komt. Bovendien kan het energieverbruik van het systeem enorm oplopen.

U doet er dus goed aan om tijdig uw oude mechanische ventilatie te vervangen. Bijkomend voordeel: vernieuwde ventilatiesystemen zijn veel energiezuiniger.

Wanneer moet een mechanische ventilatie worden vervangen?

Een mechanische ventilatie gaat gemiddeld 15 jaar mee, voordat het aan vervanging toe is. Maar hoe weet u nou wanneer uw ventilatiesysteem niet meer optimaal werkt?

Dit zijn de meest voorkomende kenmerken:

  • Het systeem maakt veel lawaai

  • De afzuiging van het systeem werkt niet of nauwelijks

  • Het energieverbruik gaat omhoog

  • Het systeem is ouder dan 15 jaar

Mechanische ventilatie vervangen door WTW installatie

Bent u van plan om uw gebouw energie neutraler te maken? Dan kunt u ervoor kiezen om uw mechanische ventilatie te laten vervangen door een WTW (Warmte Terug Win) installatie.

De warmtewisselaar in de WTW verwarmt de schone buitenlucht met de restwarmte van de afgezogen lucht uit het gebouw. Doordat de buitenlucht altijd op temperatuur is bij het binnenstromen van het pand, zijn koude luchtstromen verleden tijd. Hiermee hoeft u minder energie te verbruiken om uw ruimtes te verwarmen.

Laat uw systeem vervangen door een specialist

De werking van een mechanisch ventilatiesysteem staat of valt met de montage. Is een ventilatiesysteem niet goed geïnstalleerd? Dan kan dit gevolgen hebben voor de afvoer én toevoer van lucht in uw gebouw.

Laat uw mechanische ventilatie daarom altijd vervangen door een erkend installateur. Bij Interduct besteden wij de uiterste zorg aan het montageproces. Onze installateurs zijn expert op het gebied van ventilatie en kijken altijd samen met u naar een passende oplossing. Een nieuwe mechanische ventilatie plaatsen doet u maar eens in circa 15 jaar: doe het dus goed!

Ook wanneer u uw mechanische ventilatie wilt vervangen door een WTW installatie, bent u bij ons aan het goede adres. Daarnaast kunnen wij u adviseren over het onderhoud van het systeem.

Contact

Bent u op zoek naar een erkend bedrijf dat uw mechanische ventilatie kan vervangen of wilt u meer weten over bijvoorbeeld onze werkwijze of de kosten? Neem dan gerust contact met ons op of neem een kijkje bij de webshop van Intovent.

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.