dienst-interduct-service-onderhoud.jpg

Mechanische ventilatie laten plaatsen

Vrijwel alle nieuwbouwhuizen, scholen en kantoorpanden zijn uitgerust met mechanische ventilatie. Wilt u mechanische ventilatie laten plaatsen in een kantoor of bedrijfspand, dan kan Interduct u helpen. Al meer dan 35 jaar zijn wij dé specialist op het gebied van ventilatie. Wij leveren en installeren alle mogelijke ventilatiesystemen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Waarom mechanische ventilatie installeren?

Om een gezond binnenklimaat te realiseren, is een goede ventilatie belangrijk. Vochtige en vervuilde lucht moet zo snel mogelijk naar buiten kunnen. In kantoorpanden waar veel mensen aan het werk zijn, is mechanische ventilatie extra belangrijk.

Door een mechanische ventilatie in een bedrijfspand te plaatsen, kan vervuilde lucht afgevoerd worden en wordt verse buitenlucht aangezogen. De afvoerpunten zitten meestal in de badkamer, de keuken en het toilet. De aanzuiging van verse lucht komt via openstaande ramen of roosters, of in het geval van balansventilatie (WTW) via de dakkap. Vervelende geurtjes, schimmelvorming en gezondheidsproblemen, zoals overmatig hoesten worden door mechanische ventilatie voorkomen.

Soorten mechanische ventilatiesystemen

U kunt kiezen uit een mechanisch ventilatiesysteem dat volledig of gedeeltelijk mechanisch werkt. De werking heeft vooral betrekking op de luchtafvoer en luchttoevoer. Zo zijn er ventilatiesystemen met een natuurlijke luchttoevoer en een mechanische luchtafvoer. De afvoer van vervuilde binnenlucht wordt dan gecontroleerd met een ventilator.

Daarnaast zijn er ventilatiesystemen met een mechanische luchttoevoer en een mechanische luchtafvoer. Deze systemen werken volledig mechanisch en worden ook wel balansventilatie of een WTW (warmte-terug-win) genoemd. Bij dit systeem wordt de verse buitenlucht voorverwarmd het pand ingeblazen waardoor er minder gestookt hoeft te worden om de temperatuur in het pand constant te houden. Dit heeft als gevolg dat het pand energiezuiniger is.

Welk systeem het beste bij u past hangt af van uw bedrijfssituatie. Interduct kan u adviseren bij de aanschaf van een mechanisch ventilatiesysteem en het installeren van mechanische ventilatie.

Mechanische ventilatie laten plaatsen door Interduct

Wanneer u een mechanisch ventilatiesysteem wilt laten plaatsen, kunt u dat het best laten doen door een bedrijf met kennis en ervaring. De montage van een ventilatiesysteem is namelijk de basis voor een goed werkende ventilatie. Wanneer een mechanische ventilatie niet goed geïnstalleerd is, zal dit gevolgen hebben voor de luchtkwaliteit.

De zelfopgeleide monteurs van Interduct hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van verschillende ventilatiesystemen. Met de juiste kennis en apparatuur installeren wij uw mechanische ventilatie conform alle wettelijke vereisten. Uiteraard kunt u voor onderhoud aan uw ventilatiesysteem of vervanging van mechanische ventilatie ook bij Interduct terecht.

Ventilatiebedrijf Interduct

Interduct is al jaren de ventilatiespecialist voor een duurzaam en comfortabel binnenklimaat. Wij ontwerpen, monteren en onderhouden alle mogelijke ventilatiesystemen voor woningbouw en utiliteit.

Wij zijn merkonafhankelijk en zijn door onze kernwaarden samenwerking, autonomie en ontwikkeling in staat om het belang van onze klant voorop te stellen. Wij bieden voor elke toepassing een uitgekiende oplossing en dragen met onze diensten bij aan het ontzien van het milieu.

Contact

Bent u op zoek naar een ventilatiebedrijf dat een mechanisch ventilatiesysteem kan plaatsen in uw bedrijfspand? Dan bent u bij Interduct aan het goede adres.

Neem gerust contact op voor de mogelijkheden. Ook als u vragen heeft over onze werkwijze staan wij u graag te woord. Wilt u graag mechanische ventilatie installeren in huis? Onze partner Intovent helpt u graag verder met particuliere wensen.

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.