intovent.jpg

Onderhoud ventilatiesysteem

Onopvallend maar bijzonder effectief: een ventilatiesysteem levert een wezenlijke bijdrage aan een gezond en comfortabel binnenklimaat. Een kwalitatief ventilatiesysteem heeft een lange levensduur, maar dat komt niet vanzelf. Onderhoud en reiniging zijn nodig om een goede werking te blijven garanderen en het energieverbruik, geluidsniveau en slijtage te minimaliseren.

Waarom mechanische ventilatie reinigen?

De essentie van een mechanisch ventilatiesysteem is het verversen van vervuilde lucht door schone frisse lucht van buiten. Stof, schimmels, bacteriën en vocht worden effectief verwijderd, maar na verloop van tijd ontstaat er altijd een ophoping van vervuiling. De gevolgen laten zich raden: de luchtkwaliteit gaat achteruit, het risico op storingen neemt toe en het energieverbruik stijgt. Deze problemen zijn eenvoudig te voorkomen door tijdig te kiezen voor mechanische ventilatie reinigen.

Fysieke gevolgen onvoldoende onderhoud ventilatiesysteem

Een slechte luchtkwaliteit wordt niet altijd als dusdanig herkend. Vaak is sprake van sluimerende klachten die niet direct gekoppeld worden aan de kwaliteit van de lucht, maar daar wel degelijk door veroorzaakt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, luchtwegaandoeningen en concentratieproblemen. Wie last heeft van luchtwegaandoeningen of bijvoorbeeld hooikoorts merkt het al snel als de luchtkwaliteit onvoldoende is. Jeuk aan de neus, droge ogen, niezen of tranen: het is allemaal eenvoudig te vermijden door professionele ventilatie reiniging.

Hoe vaak is ventilatie onderhoud nodig?

Dat is afhankelijk van het merk en type installatie. Sommige werkzaamheden zijn iedere 6 maanden nodig, zoals het vervangen van WTW-filters. Andere werkzaamheden zijn eens per 4 of zelfs 8 jaar nodig, zoals luchtkanalen reinigen. Wilt u weten wat uw systeem nodig heeft aan ventilatie onderhoud? Neem dan contact op voor advies op maat.

Waarom professionele reiniging ventilatiesysteem?

Het vervangen van WTW-filters is een eenvoudig klusje dat prima in eigen beheer gedaan kan worden. Dat geldt ook voor het oppervlakkig schoonmaken van ventilatieroosters en -ventielen, mits de instellingen ongewijzigd blijven. Voor alle overige werkzaamheden is het raadzaam om voor professionele service te gaan. Onderhoud is meer dan alleen reiniging en het oog van een specialist is nodig om tot een optimale werking te komen.

Specialisten in ventilatie onderhoud

Bij Interduct hebben we service en onderhoud hoog in het vaandel staan. Onze monteurs worden intern opgeleid en voortdurend bijgeschoold. Als ventilatiespecialisten is hun kennis dus altijd up-to-date en daarnaast beschikken ze over de modernste apparatuur. Ook ‘groen’ ventilatie onderhoud behoort tot de mogelijkheden. Door middel van probiotica wordt het ventilatiesysteem dan gereinigd en behandeld.

Mogelijkheden in reiniging en onderhoud ventilatie

Interduct levert totaaloplossingen in ventilatietechniek. Daarbij zijn we actief in de woningbouw, utiliteit en industrie. Een greep uit onze diensten op het gebied van onderhoud en reiniging ventilatiesystemen:

  • WTW-kanalen reinigen

  • Onderhoud ventilatiesysteem woning

  • Mechanische ventilatie reinigen

  • Ventilatiekanalen laten reinigen

Onderhoud ventilatiesysteem: conclusie

Professionele service in ventilatie onderhoud is een slimme investering. De levensduur van het systeem wordt verlengd, terwijl het energieverbruik zo laag mogelijk blijft. Bovendien heeft onderhoud een comfortverhogend effect en een geluidverlagend effect. Nog belangrijker is de zekerheid dat de luchtkwaliteit in orde is en blijft. Er gaat immers niet boven een goede gezondheid. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Meer weten over ventilatie onderhoud?

Heeft u een storing aan het ventilatiesysteem? Of behoefte aan advies over reiniging en onderhoud van luchtkanalen en/of ventilatiesysteem? Neem dan contact op voor meer informatie.

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.