interduct_ventklima_kampen_binnenplezier_web.jpg
Projecten

Binnenplezier

In opdracht van installatiebedrijf Fien realiseerde Interduct een optimaal binnenklimaat in de indoor speeltuin ‘Binnenplezier’ in Kampen. Uniek aan dit project was de toepassing van een techniek waarmee de ruimte zowel gekoeld, verwarmd én geventileerd kan worden. Interduct was betrokken bij het gehele proces; van het opstellen van een binnenklimaatplan tot aan de oplevering.

Locatie

Kampen

Grootte

Binnenspeeltuin
van 1500m2

Periode

2022

Bijzonderheden

Zichtkanalen en airsocks

Project Binnenplezier

Een kinderdroom is uitgekomen, en wel op het industrieterrein in Kampen. Hier opende de eigenaar van Binnenplezier in 2022 de deuren van een 1500m2 groot indoor speelparadijs voor álle kinderen, ínclusief rolstoelgebruikers. Om ervoor te zorgen dat ook mindervalide kinderen naar hartenlust kunnen spelen, hield men al bij de bouw van het pand nadrukkelijk rekening met de toegankelijkheid. Sowieso heeft het welzijn en de gezondheid van íeder kind de hoogste prioriteit. Daarom had de opdrachtgever nog een andere eis: het creëren van een optimaal binnenklimaat. Om dat te realiseren zocht installatiebedrijf Fien een innovatieve en deskundige ventilatiepartner die de aanleg van A tot Z kan verzorgen. VentKlima bleek de aangewezen partij.

Onbezorgd spelen

Inmiddels is het één en al plezier in de binnenspeeltuin in Kampen. Plezierig voor de kinderen én hun (groot)ouders, want ook zij kunnen hier zorgeloos genieten. Dat is mede te danken aan het hoogwaardige ventilatiesysteem dat zowel kan ventileren, verkoelen én verwarmen. Terwijl de lucht via de zichtkanalen wordt toe- en afgevoerd van en naar de luchtbehandelingskast, zorgen de flexibele luchtverdeelslangen (airsocks) ervoor dat de verwarmde of gekoelde schone lucht gelijkmatig over de ruimte wordt verspreid. Zo zijn bezoekers steeds verzekerd van een constante temperatuur en een stabiele luchtvochtigheid. De aansturing van het systeem gebeurt volledig automatisch door middel van sensoren in de wand. Verandert er iets aan de luchtkwaliteit? Dan krijgt de luchtbehandelingskast via de membraanklep een ‘seintje’ en wordt de in- en uitstroom van lucht aangepast. Kortom: het ventilatiesysteem voldoet aan alle eisen in relatie tot luchtverversing.

De kracht van samenwerking

Een goede luchtkwaliteit is áltijd belangrijk, maar des te meer nog op plekken waar kinderen (samen)komen. Daarom bundelden we onze krachten en werkten we steeds nauw samen, met als doel het hoogst haalbare te bereiken. Allereerst stelde VentKlima, in overleg met de opdrachtgever, een voorlopig ontwerp op die ze na goedkeuring omzetten in een definitief ontwerp en een uitvoeringsontwerp voor onze onderaannemer VS Montage. Vervolgens bestelden we de benodigde materialen en onderdelen. Terwijl Robé zich bezighield met het fabriceren en leveren van rechthoekig kanaalwerk, voorzag VentTrade in rondwerk en hulpstukken. De overige producten kochten we extern in; de luchtbehandelingskasten zijn afkomstig van NedAir, de textiele luchtverdeelslangen komen van Prihoda en de roosters zijn geleverd door Waterloo. Op zijn beurt was VentKlima verantwoordelijk voor de volledige installatie. Zo realiseerden we samen een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat in een 1500m2 grote indoor speeltuin in Kampen.

Project Binnenplezier in beeld

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.