interduct_wormerveer_hr-4.jpg
Projecten

De Halm Noordeinde

In opdracht van HSB Bouw realiseerde Interduct een collectief ventilatiesysteem met een Filterbox voor project De Halm Noordeinde in Wormerveer. De uitdaging in dit project lag in het elimineren van de chocoladegeur in de woningen. Interduct was betrokken bij het gehele proces; van de productie van onderdelen tot aan de oplevering.

Locatie

Wormerveer

Grootte

59 laagbouwwoningen &
29 appartementen

Periode

2021 - 2022

Bijzonderheden

Chocoladegeur

Project De Halm Noordeinde

Op de plek waar vroeger zaadpakhuis ‘De Halm’ stond, is een woongebouw met 59 laagbouwwoningen en 29 appartementen gerealiseerd. Dit ging gepaard met een overweldigend aantal reacties, maar ook met extra eisen voor de luchtkwaliteit. Aan de andere kant van het kanaal bevindt zich namelijk een cacaofabriek. Hier komt niet alleen lekkere chocolade vandaan, maar ook een constant aanwezige chocoladegeur. Daarom zocht HSB Bouw een betrouwbare partner voor de aanleg en installatie van een collectief ventilatiesysteem. Zij kozen voor Bemar omdat zij maatwerk leveren én het volledige proces uit handen kunnen nemen.

Chocoladegeur tot aan de deur

Zowel de laagbouwwoningen als appartementen zijn uitgerust met duurzame en geluidsarme WTW-units. Iedere unit is aangesloten op de collectieve buitenluchtaanzuigkanalen, die zijn voorzien van een Filterbox. In deze filterkast wordt de aangezogen lucht vroegtijdig ontdaan van geuren en fijnstof, waarna de WTW-installatie de gefilterde lucht door de verschillende kanalen naar de woningen verspreidt. Zowel de bewoners als de opdrachtgever zijn zeer te spreken over het resultaat.

De kracht van samenwerking

“Het mooiste maak je samen”, zeggen ze bij HSB Bouw. Project De Halm Noordeinde is het bewijs. In goed overleg met deze partij heeft Bemar een systeem ontworpen dat perfect aansluit bij de situatie. Hierin was ook een belangrijke rol weggelegd voor Robé; zij verzorgden de productie en levering van de benodigde kanalen en hulpstukken en ontwierpen de Filterbox, die we bij Tops Luchtfilters inkochten. Het volledige systeem, inclusief de door BUVA geleverde WTW-units, zijn geïnstalleerd door Bemar. Zo realiseerden we samen een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat in 59 laagbouwwoningen en 29 appartementen in Wormerveer.

Project De Halm Noordeinde in beeld

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.