2021_interduct_bemar_grotius_dh-52.jpg
Projecten

Grotius

In opdracht van J.P. van Eesteren en BESIX realiseerde Interduct de WTW-installatie voor project Grotius in Den Haag. Ondanks de enorme omvang en complexiteit van deze opdracht én de coronapandemie wisten we alles in goede banen te leiden. En daar zijn we trots op. Interduct was betrokken bij het gehele proces; van de productie van onderdelen tot aan de oplevering.

Locatie

Den Haag

Grootte

655 appartementen

Periode

2019 - 2022

Bijzonderheden

Groot, Groter, Grotius

Project Grotius

Op de Grotiusplaats, ten oosten van Centraal Station Den Haag, rijzen twee woontorens van 100 en 120 meter boven de omliggende bebouwing uit. Dat is (project) Grotius. Deze torens zijn niet alleen een aanwinst voor de Haagse skyline; met maar liefst 655 appartementen bieden ze volop woonruimte aan eenieder die zich wil vestigen aan de entree van deze groene stad aan zee. Om ervoor te zorgen dat bewoners ook bínnen genieten van frisse lucht, zochten J.P. van Eesteren en BESIX een partij met voldoende capaciteit en ervaring om de aanleg van ventilatie op dit grote, complexe project uit handen te nemen. Zij kozen voor Bemar.

Grotius genieten van schone lucht

Zowel de (kleinere) huur- en (grotere) koopappartementen als de algemene en commerciële ruimtes hebben we voorzien van een hoogwaardig ventilatiesysteem. Door de grote diversiteit in ruimtes en gebruiksdoelen zijn er verschillende installaties en WTW-units toegepast. Alle units zijn aangesloten op een groot netwerk van luchtkanalen, dat zich uitstrekt over het gehele gebouw. Hoe hoger in de toren, hoe groter de kanalen. Dit heeft te maken met de hoeveelheid af te zuigen en toe te voeren lucht. Sommige kanalen zijn maar liefst twee meter breed. Zo zijn de bewoners en bezoekers van Grotius I en II steeds verzekerd van een optimaal binnenklimaat.

De kracht van samenwerking

Project Grotius is misschien wel hét voorbeeld van wat we samen met onze partners kunnen bereiken. Vanaf het moment dat de opdrachtgevers akkoord gingen met het gezamenlijk ontwikkelde plan, namen wij het hele proces uit handen. Ons productiebedrijf Robé startte direct met de productie van de (rechthoekige) kanalen en hulpstukken en leverde deze tijdig op locatie, zodat de monteurs van Bemar ononderbroken verder konden met de montage. Ook voorzagen ze in de benodigde schoorstenen en dak- en geveldoorvoeren. Vervolgens installeerde Bemar de Zehnder WTW-units en gaven ze advies over het onderhoud. Dit laatste geschiedt jaarlijks door ons service- en onderhoudsbedrijf ComfortServices. Zo realiseerden we samen een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat in 2 woontorens in Den Haag.

Project Grotius in beeld

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.