interduct_megaduct_zutphen_169_web-9.jpg
Projecten

Kade Zuid

In opdracht van Heijmans Woningbouw Oost realiseerde Interduct een hoogwaardig ventilatiesysteem voor project Kade Zuid in Zutphen. Een mooie opdracht met een unieke uitdaging: voldoen aan de eisen en wensen van de bewoners én maar liefst twee architecten. Interduct was betrokken bij het gehele proces; van productie en advies tot aan de oplevering.

Locatie

Zutphen

Grootte

150 appartementen

Periode

2019 - 2022

Bijzonderheden

Vele mensen,
vele wensen (in 3D)

Project Kade Zuid

Het doel van de gemeente Zutphen en Heijmans is deels behaald. Zij willen het oude industrieterrein ‘de Mars’ omtoveren tot een levendige stadswijk. De eerste stap was de realisatie van nieuwbouwwijk Noorderhaven, waarmee Zutphen letterlijk grenzen heeft verlegd. In deze wijk, aan de andere kant van het spoor, werden ook voorbereidingen getroffen voor de bouw van Kade Zuid.

Dit gebouw biedt maar liefst 150 koopappartementen en diverse commerciële ruimtes met een prachtig uitzicht over de IJssel en de groene parktuin. De centrale ligging ten opzichte van het water, de haven, het spoor en de stad levert veel voordelen op, maar heeft ook invloed op de luchtkwaliteit. Zodoende zocht Heijmans de samenwerking op met een ventilatiespecialist. En niet zomaar een. Vanwege het grote aantal eisen en wensen was er behoefte aan een flexibele partij met een bepaalde mate van maturiteit. Zij kozen voor Megaduct.

Ventilatie op maat

Het volledige gebouw is ingericht met het oog op ventilatie. Ondanks het feit dat alle 150 appartementen beschikken over eenzelfde Zehnder E300/E400 WTW-unit, is de werking niet overal gelijk. Deze is volledig aangepast aan de wensen en eisen van de bewoners. Wél zijn alle units aangesloten op collectieve standleidingen. Via deze kanalen wordt vervuilde lucht via de schacht naar buiten getransporteerd en wordt er schone lucht aangevoerd. Ook de stijgkanalen van en naar de commerciële ruimtes zijn hiermee verbonden, maar zijn nog niet in bedrijf. De verdere installatie hiervan volgt op een later moment. In de algemene ruimtes, liftschachten, verkeersruimten en de berging zijn bewoners eveneens verzekerd van schone lucht via de toegepaste (natuurlijke) luchttoevoer. Hoe meer mensen, hoe meer wensen, maar het is Megaduct weer gelukt!

De kracht van samenwerking

Een succesvolle samenwerking valt of staat met goede communicatie. Na opdracht ging Megaduct in gesprek met de vele betrokken partijen, waaronder Heijmans, twee architecten, de aannemer en de loodgieter. Hier kwam een plan van aanpak uit voort. De bijbehorende tekeningen lieten we door een externe partij in 3D uitwerken, zodat de opdrachtgever een nóg duidelijker beeld kreeg van onze ideeën en het eindresultaat. En met succes. Na akkoord bestelden we eerst de benodigde materialen en onderdelen. De brand- en terugslagkleppen en standleidingen kochten we in bij VentTrade en de productie en levering van de aanzuigroosters lag in handen van Robé. Overige benodigdheden kochten we extern in, zoals de WTW-units (Zehnder) en de breedplaatvloeren (van Nieuwpoort prefab beton). De uiteindelijke montage en installatie is gedaan door Megaduct.  Zo realiseerden we samen een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat in onder meer 150 nieuwbouwappartementen in Zutphen.

Project Kade Zuid in beeld

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.