interductahf_9345.jpg
Projecten

Little C

In opdracht van Era Contour realiseerde Interduct de WTW-installatie voor project Little C in Rotterdam. Uniek aan dit project was de omvang van de opdracht: 111 appartementen verspreid over 11 woongebouwen voorzien van schone lucht. Interduct was betrokken bij het gehele proces; van de productie van onderdelen tot aan de oplevering.

Locatie

Rotterdam

Grootte

111 appartementen
(11 woongebouwen)

Periode

2018 - 2022

Bijzonderheden

Verre van een
‘little’ project

Project Little C

Aan de rand van Rotterdam, daar waar rust en het dynamische stadsleven elkaar ontmoeten, is een volledig nieuwe woonwijk verrezen: Little Coolhaven (Little C). De 11 woongebouwen met maar liefst 111 appartementen en meerdere praktijkruimten en horecagelegenheden bieden volop plek voor wonen, werken en leren. En dat gaat nou eenmaal beter in een ruimte met schone lucht. Zodoende zocht Era Contour een ervaren partij die groot genoeg is om dit – niet bepaald ‘little’ – project samen met hen tot een succes te brengen. Bemar bleek de aangewezen partij.

Little Coolhaven, fijne thuishaven

In alle appartementen en enkele praktijkruimten hangt nu een hoogwaardig WTW-systeem. Afhankelijk van de wensen van de bewoners hebben we de luchtkanalen op verschillende manieren geplaatst; een aantal bewoners wilde instortkanalen, terwijl anderen de voorkeur gaven aan opbouwkanalen (zichtkanalen) om de industriële uitstraling te behouden. Via deze kanalen wordt verse lucht aangevoerd en vervuilde lucht afgevoerd. Zo zorgden we ervoor dat de meer dan 200 bewoners steeds genieten van een optimaal binnenklimaat én de gewenste uitstraling.

De kracht van samenwerking

Bij iedere opdracht, maar zeker bij een project van deze omvang, zijn een duidelijke taakverdeling en goede samenwerking essentieel. In overleg met Era Contour en aannemer J.P. van Eesteren maakte Bemar het ontwerp en, na goedkeuring, werd door Robé al snel gestart met de productie en levering van de (rechthoekige) kanalen. Ook gaf Robé advies en voorzagen ze in de prefab schoorstenen. Vervolgens verzorgde Bemar de systeemmontage en installatie van de Zehnder WTW-units. Zo realiseerden we samen een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat in 111 appartementen in Rotterdam.

Project Little C in beeld

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.