_interduct_victor-beermannhof_nijmegen_dsf0557.jpg
Projecten

LOYD

Luxe leven in een gezonde omgeving; dat is voorbestemd aan de bewoners van LOYD, Lent. In opdracht van Installatiebedrijf G. van Dam, onderdeel van de Van Dam Groep, en Van de Klok Bouw realiseerde Interduct onder meer een high end WTW-systeem in alle 78 koopwoningen. Door de hoge afwerkingsgraad en de uiteenlopende klantbehoeften, voerden flexibiliteit en een goede communicatie in dit project de boventoon.

Locatie

Lent

Grootte

78 appartementen

Periode

2022 - 2023

Bijzonderheden

Hoog afwerkingsniveau

LOYD Lent

Project LOYD

Terwijl het water van de Waal rustig verder kabbelde, bouwden Installatiebedrijf G. van Dam en Van de Klok Bouw - aan de noordzijde van deze rivier - een luxe appartementencomplex. Deze biedt plaats aan 78 gezinnen of alleenstaanden die zich willen vestigen in een rustige omgeving nabij het levendige centrum van Nijmegen. Het uitzicht over het water en de ‘skyline’ van de stad is prachtig, maar laat ook zien dat er meerdere factoren zijn die impact hebben op de luchtkwaliteit. Dat was overigens niet de enige reden waarom de opdrachtgever een ervaren ventilatiespecialist zocht: ventilatie draagt bij aan een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat. En dat mag natuurlijk niet ontbreken in een luxe complex als LOYD.

installatie ventilatie appartementencomplex

Het beste van het beste

Bij een luxe woning hoort een luxe ventilatiesysteem. Daarom is er voor dit project gekozen voor de Zehnder Q350 / Q450 in combinatie met CO2-sensoren in de woonkamer en slaapkamers. Dit systeem werkt volledig vraaggestuurd, is extreem stil en kent een hoge warmteterugwinning. Om de look & feel helemaal af te maken is de volledige installatie met precisie afgewerkt: luxe Luna-ventielen verhullen de toevoer- en afvoerpunten en een aantal buizen zijn voorzien van dikker isolatiemateriaal en een coatlaag. “Een installatie met deels gecoate kanalen is relatief complex, want de buizen worden op maat gemaakt. Dat is precisiewerk”, vertelt projectleider Berry van Hout, “Maar het resultaat mag er zeker zijn”. Ook in de inpandige verkeersruimtes zijn de bewoners en bezoekers verzekerd van een goede luchtkwaliteit. Hier is gekozen voor ventilatie met een mechanische toevoer en natuurlijke afvoer. Zo wordt vervuilde lucht middels natuurlijke overdrukwijze via stijgkanalen naar buiten afgevoerd, terwijl de ruimte zich vult met schone lucht.

Berry van Hout
"De gecoate kanalen op het dak zijn stuk voor stuk op maat gemaakt. Dat is precisiewerk."
Installatie LOYD Nijmegen

De kracht van samenwerking

In opdracht van Van de Klok Bouw nam Installatiebedrijf G. van Dam het tekenwerk en de installatieverantwoordelijkheid op zich. Voor de aanleg van ventilatie kozen zij opnieuw voor een samenwerking met Rodrie, die hierin volledig kan ontzorgen. Terwijl de monteurs zich focusten op de nodige voorbereidingen, schakelden we Robé in voor de productie en levering van onder meer de gecoate dakkanalen, dakkappen en instortkanalen. De niet-maatwerkproducten kochten we onder meer in bij VentTrade (stijgkanalen) en Zehnder (units en ventielen). Met deze producten en onderdelen werd de ventilatie-installatie werkelijkheid, helemaal naar wens van de kopers. Zo realiseerden we samen een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat voor de bewoners van LOYD in Lent.

Project LOYD in beeld

Project LOYD
Appartementen Nijmegen
LOYD Nijmegen
Appartementencomplex Lent
LOYD Lent
Appartementen Lent
LOYD Lent
Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.