_interduct_aluvo_nieuwleusen_dsf1003.jpg
Projecten

Nieuwleusen

In opdracht van installatiebedrijf Morrenhof-Jansen zorgde Interduct in hoog tempo voor een goed functionerende ventilatie-installatie in het kantoorpand van Aluvo Geveltechniek in Nieuwleusen. De nieuw ingerichte kantine krijgt nu verse lucht van een eigen ventilatie-unit met warmteterugwinning.

Locatie

Nieuwleusen

Grootte

Kantoorgedeelte en

bedrijfskantine

Periode

2024

Bijzonderheden

Ontwerp aangepast naar

nieuwe eisen

Aluvo Nieuwleusen

Project Nieuwleusen

Een opdracht met een bijzondere voorgeschiedenis: project Nieuwleusen. Enkele jaren geleden kreeg VentKlima al groen licht voor de aanleg van ventilatie in het kantoorpand en voerde er ook al werkzaamheden uit. Maar omdat de vorige eigenaar niet zijn intrek nam in het pand, lag het project een hele poos stil. Met een nieuwe eigenaar – Aluvo Geveltechniek – startte het werk in 2024 weer op. Opnieuw beginnen bleek niet nodig, al werd het kantoorgedeelte van het bedrijfspand wel iets anders ingedeeld en het oorspronkelijk ontwerp aangepast. Plus: een stuk van het gebouw dat voorheen geen onderdeel uitmaakte van het kantoorgedeelte werd omgebouwd tot bedrijfskantine. Ook die heeft natuurlijk ventilatie nodig.

Ventilatie Nieuwleusen

Doorpakken met al aanwezig kanaalwerk

In overleg met de opdrachtgever paste VentKlima het eerder gemonteerde kanaalwerk aan op de nieuwe situatie. “Een groot deel van het kanaalwerk hing er al”, zegt projectleider Jordy Francken, “Van daaruit zijn we verdergegaan.” De luchtbehandelingskast (Ned Air – EveryLine 2000) op het dak was ook al geïnstalleerd. Vanaf het dak loopt het rechthoekige kanaalwerk eerst een stuk door de nieuw ingerichte kantine. Van daaruit wordt de verse lucht verdeeld. Via ronde kanalen (Ø 250) gaat het naar alle ruimtes op de begane grond en de twee verdiepingen toe.

De al aanwezige luchtbehandelingskast bleek niet voldoende capaciteit te hebben om óók de nieuwe kantine goed te ventileren. Daarom installeerde VentKlima in die ruimte een extra ventilatie-unit met warmteterugwinning (Orcon WTU-1500-EC-IE). Zo is er in het hele pand een goed binnenklimaat.

Jordy Francken
"Een groot deel van het kanaalwerk hing er al. Van daaruit zijn we verdergegaan."
Ventilatie Aluvo Geveltechniek

De kracht van samenwerking

Morrenhof-Jansen was verantwoordelijk voor het totale pakket aan installatiewerk en VentKlima was, als specialist in de luchttechniek, betrokken bij de aanleg van ventilatie. Ontzorgen stond hierin voorop; van het ontwerp tot en met de oplevering. Er zat behoorlijk vaart achter. Terwijl Robé voorzag in het rechthoekige kanaalwerk en VentTrade de levering van de ronde kanalen verzorgde, bekommerden de monteurs van VentKlima zich over de installatie van het systeem. Een aantal onderdelen en producten zijn afkomstig van externe leveranciers, waaronder de WTW-unit (Orcon). Zo realiseerden we samen een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat voor de medewerkers van Aluvo Geveltechniek in Nieuwleusen.

Project Nieuwleusen in beeld

Luchtkanalen Nieuwleusen
Aluvo geveltechniek
Luchtbehandelingsinstallatie Nieuwleusen
Ventilatie installatie Nieuwleusen
Ventilatie Nieuwleusen
Ventilatie Aluvo Geveltechniek
Aluvo
Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.