-2022_rodrie_oolderveste_herten_marco-28.jpg
Projecten

OolderVeste

In opdracht van aannemersbedrijf Vlassak realiseerde Interduct de aanleg van 49 WTW-systemen voor project OolderVeste in Herten. Vanwege de ligging ten opzichte van de Oolderplas én de stad Roermond was er behoefte aan een oplossing op maat. Rodrie was betrokken bij het gehele proces; van de productie van onderdelen tot aan de oplevering.

Locatie

Herten

Grootte

49 woningen    

Periode

2022 - 2023

Bijzonderheden

Stad en land (en water)

Project OolderVeste (aan het Park)

Op een prachtige locatie aan het water, nabij het stadscentrum van Roermond, zijn vier nieuwe woonwijken met in totaal ca. 900 woningen verrezen. Even dreigden de bouwplannen in het water te vallen, aangezien deze plek bekend stond als risicogebied voor overstromingen. Dat is inmiddels verleden tijd. Door de nodige ophogingen veranderde dit gebied in de meest waterveilige plek aan de Maas in de regio én kreeg de aannemer groen licht voor de bouw van OolderVeste (Poort, aan het Water, aan de Dijk en aan het Park). Voor de aanleg van ventilatie in de wijk OolderVeste aan het Park ging aannemersbedrijf Vlassak opnieuw de samenwerking aan met Rodrie.

Buitengewoon genieten

Alle 49 woningen zijn voorzien van een energiezuinige WTW-installatie met draadloze bediening, waarmee de toe- en afvoer van lucht eenvoudig kan worden bijgesteld. Vanwege de ligging aan het water kozen we voor een unit met een ingebouwde vochtsensor. Stijgt de luchtvochtigheid? Dan grijpt het systeem direct in, zodat de bewoners steeds verzekerd zijn van een optimaal binnenklimaat. Ook aan de buitenkant is gedacht. Voor de toevoer van verse lucht pasten we Interduct dakdoorvoeren toe die, in tegenstelling tot veel andere toevoeren, nauwelijks zichtbaar zijn. Eenmaal in het systeem wordt de toegevoerde lucht door de filters ontdaan van fijnstof en grovere (stof)deeltjes, zoals insecten. Bewoners blij, opdrachtgever blij, wij blij. Daar doen we het voor. 

De kracht van samenwerking

De mate waarin een samenwerking succesvol is, wordt mede bepaald door de onderlinge sfeer. Die was (ook) bij dit project gelukkig helemaal in orde. In goed overleg met de opdrachtgever stelde Rodrie een plan van aanpak op en werden de wensen en behoeften vastgelegd in gedetailleerde tekeningen. Na goedkeuring startten we met de uitvoering. Hierin was ook een rol weggelegd voor enkele andere Interduct-bedrijven. Zo produceerde en leverde Robé de instortkanalen, isolatie, indekstukken en buitenluchtroosters en voorzag VentTrade in dempers, ronde kanalen, dakdoorvoeren en roosters. Deze zijn op locatie door Rodrie gemonteerd en uiteindelijk aangesloten op de Orcon WTW-units. Zo realiseerden we samen een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat in 49 nieuwbouwwoningen in Herten.

Project OolderVeste in beeld

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.