-2022_rodrie_parktwijktham_tvtoren_roermond-24.jpg
Projecten

Parkwijk ’t Ham

In opdracht van aannemersbedrijf Vlassak realiseerde Interduct 35 WTW-systemen voor project Parkwijk ’t Ham in Roermond. Uniek aan dit project is de groene, parkachtige omgeving en de daarbij behorende uitdagingen. Interduct was betrokken bij het gehele proces; van de productie van onderdelen tot aan de oplevering.

Locatie

Roermond

Grootte

35 vrijstaande
woningen

Periode

2022 - 2023

Bijzonderheden

Groen van buiten,
schoon van binnen

Project Parkwijk ’t Ham

Het voormalige Pabo-terrein aan de Hambeek in Roermond is omgetoverd tot een prachtige villawijk waarin groen en blauw de boventoon voeren. Niet voor niets kreeg deze nieuwe buurt de naam ‘Parkwijk ’t Ham’. Hoewel een plek met veel vegetatie vaak wordt gezien als een gezonde omgeving, betekent dit niet automatisch dat er sprake is van een optimale luchtkwaliteit. In woningen in een dergelijk gebied ligt de uitdaging veelal in het elimineren van pollen en het tegenhouden van grove stofdeeltjes en insecten. Daarom zocht aannemersbedrijf Vlassak een ervaren ventilatiespecialist die maximaal kan ontzorgen bij de aanleg van ventilatie. Hun keuze viel op Rodrie, omdat wij merkonafhankelijk én een regionale partij zijn.

Buitengewoon genieten

Alle parkwoningen en water- en parkvilla’s beschikken inmiddels over een eigen WTW-installatie waarmee de bewoners zelf de toe- en afvoer van lucht kunnen regelen. In overleg met de opdrachtgever en de eindgebruikers zijn de ventilatiesystemen voorzien van filters die (1) fijnstof en pollen filteren en (2) grotere (stof)deeltjes tegenhouden. Door de constante luchtcirculatie blijft de woning tevens vocht- en schimmelvrij. De opdrachtgever is zeer te spreken over het resultaat en de bewoners genieten van de vele voordelen die het wonen in Parkwijk ’t Ham met zich meebrengt.

De kracht van samenwerking

‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’, zegt men weleens. Afhankelijk van de opdracht gaan we bij ieder project op zoek naar de juiste balans. Bij project Parkwijk ’t Ham lag, vanwege de strakke planning, de nadruk op een intensieve samenwerking. Allereerst ging Rodrie in gesprek met de opdrachtgever om een beeld te krijgen van de wensen en behoeften, om deze vervolgens door onze tekenaars om te laten zetten in gedetailleerde tekeningen. Na akkoord bestelden we de benodigde producten met levering op afroep. De instortkanalen, dakdoorvoeren, gevelroosters en schoorstenen kochten we in bij Robé en VentTrade verzorgde de levering van buizen, hulpstukken, ventielen en CO2-meters. Rodrie was op zijn beurt verantwoordelijk voor de montage van de kanalen en de installatie van de Orcon WTW-units. Zo realiseerden we samen een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat in 35 nieuwbouwwoningen in Roermond.

Project Parkwijk ’t Ham in beeld

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.