interduct_pernis_hr-15.jpg
Projecten

Port Tussenhoeve

In opdracht van Gebr. Verschoor realiseerde Interduct 12 WTW-systemen met Filterboxen voor project Port Tussenhoeve in Pernis Rotterdam. Uniek aan dit project was de toepassing van de Compact Filterbox voor buitenaanzuig. Nooit eerder werd dit op deze manier in praktijk gebracht. Interduct was betrokken bij het gehele proces; van de productie van onderdelen tot aan de oplevering.

Locatie

Pernis

Grootte

12 woningen    

Periode

2021 - 2022

Bijzonderheden

Sterk vervuilde omgeving

Project Port Tussenhoeve

Het project betrof de bouw van 12 luxe nieuwbouwwoningen in het havendorpje Pernis. Een plaats die wordt omschreven als rustig, gemoedelijk en groen, maar die ook bekend staat om de aanwezigheid van industrie en de grootste olieraffinaderij van Europa. Door de sterk vervuilde omgeving ging project Port Tussenhoeve gepaard met extra eisen. Gebr. Verschoor zocht dan ook een ervaren en betrouwbare partij die kan voorzien in een ventilatietechniek die voldoet aan de gestelde eisen. Zij kozen voor Bemar omdat zij, vanwege de samenwerking met de andere Interduct-bedrijven, maatwerk en innovatie kunnen bieden.

Gezond wonen in een vervuilde omgeving

Alle 12 woningen zijn voorzien van een WTW-systeem en een Compact Filterbox met koolstoffilters. Op deze manier wordt de vervuilde lucht al gefilterd en geneutraliseerd vóórdat deze wordt doorgevoerd naar de WTW-installatie. Zo houden we de stofdeeltjes letterlijk buiten de deur en genieten de bewoners van een optimaal binnenklimaat. Zowel de opdrachtgever als de eindgebruikers zijn zeer tevreden over het resultaat.

De kracht van samenwerking

Het eindresultaat is de uitkomst van een succesvolle samenwerking met onze partners. Bemar leverde en monteerde de door Robé geproduceerde instort- en schachtkanalen, die later werden aangesloten op de Zehnder ventilatiesystemen. Vervolgens monteerden we de Compact Filterboxen. Deze zijn geleverd door ons zusterbedrijf Tops Luchtfilters en ook geproduceerd door onze zusteronderneming Robé. Tenslotte plaatsen we de door COX Geelen geleverde dakdoorvoeren en leverden we de CO2-bedieningen en ventielen. Zo realiseerden we samen een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat in 12 nieuwbouwwoningen in Pernis.

Project Port Tussenhoeve in beeld

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.