dsc08143-1698936882.jpg
Projecten

Thuisvester

In opdracht van woningbouwcorporatie Thuisvester verving Interduct de WTW-units van 40 rijtjeshuizen in Oosterhout. De uitdaging in dit project lag in de beperkte ruimte en de wijze van aansluiten. Daarbij moesten we rekening houden met de wensen en behoeften van zowel de opdrachtgever als de bewoners. Interduct was betrokken bij het gehele proces; van het geven van advies tot aan de oplevering.

Locatie

Oosterhout

Grootte

40 geschakelde woningen

Periode

2023

Bijzonderheden

Nieuw en nauw

Project Thuisvester

Al 20 jaar werd het binnenklimaat van de 40 geschakelde woningen geregeld door CV/WTW-combinaties van Agpo Ferroli. Nu de cv-ketels zijn losgekoppeld, de energiekosten gestegen en de units zichtbaar en hoorbaar gebreken vertoonden, kon woningstichting Thuisvester maar één ding concluderen: de ventilatiesystemen waren aan vervanging toe. Dat bleek echter nog een complexe klus. Vanwege de minimale ruimte en het feit dat de vorige systemen zowel een aansluiting hadden aan de boven- én onderzijde, waren de mogelijkheden beperkt. Daarom deed Thuisvester, als vaste partner, een beroep op de expertise van ComfortServices.

Van 20 (jaar) naar 2.0

Inmiddels zijn alle systemen vervangen door compacte Itho Daalderop HRU 350 WTW-units. Dit hoogwaardige ventilatiesysteem is energiezuinig, stil én beschikt, net als de oude units, over een boven- en onderaansluiting. Zo kon de huidige opstelling worden behouden. Tijdens de installatie van de WTW-units zijn ook de ventielen vernieuwd en de kanalen gereinigd, zodat de bewoners weer een aantal jaren vooruit kunnen. De radiografische bedieningen plaatsten we in de ruimtes waar de luchtkwaliteit het meest aan verandering onderhevig is: in de keuken en in de badkamer. Met deze bedieningen kan de toe- en afvoer van lucht snel en eenvoudig worden bijgesteld en genieten de bewoners steeds van een optimaal binnenklimaat.

De kracht van samenwerking

Van de samenwerkingsverbanden in dit project is er één misschien wel het allerbelangrijkst: de samenwerking met de bewoners. De ‘klik’ heeft immers invloed op de voortgang van het werk en de bewonerstevredenheid, en dát bepaalt weer of Thuisvester een volgende keer opnieuw kiest voor ComfortServices. Zij zijn al jaren dé ventilatiepartner van deze woningstichting en kregen ook deze opdracht toegewezen. Na de nodige opnames stelde ComfortServices een plan op en legde deze ter goedkeuring voor aan Thuisvester. Na akkoord testten ze de uitvoerbaarheid van dit plan in een proefwoning, planden ze de afspraken en maakten ze een overzicht van de te bestellen materialen. Deze kochten ze in bij VentTrade. Vervolgens waren de monteurs van ComfortServices verantwoordelijk voor de installatie van de units en de daarbij behorende werkzaamheden. Zo realiseerden we samen (opnieuw) een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat in 40 geschakelde woningen in Oosterhout.

Project Thuisvester in beeld

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.