2022_ventklima_verticaal_amsterdam-6.jpg
Projecten

VERTICAL

In opdracht van Dubo Techniek verzorgde Interduct de aanleg van het volledige ventilatiesysteem voor project VERTICAL (East) in Amsterdam. Vanwege het utilitaire karakter van dit woningbouwproject is deze opdracht absoluut bijzonder te noemen. Interduct was betrokken bij het gehele proces; van de productie van onderdelen tot aan de oplevering.

Locatie

Amsterdam

Grootte

112 appartementen,
diverse ruimtes en garage

Periode

2021 - 2023

Bijzonderheden

Wonen met een
tintje utiliteit

Project VERTICAL

Amsterdam Sloterdijk staat nu misschien nog bekend als een zakendistrict; die reputatie zal de komende jaren steeds verder naar de achtergrond verdwijnen. Deze groene stadswijk in opkomst biedt steeds meer ruimte voor onder meer wonen, winkelen en wandelen, met VERTICAL als één van de eerste (grote) nieuwbouw- en transformatieprojecten. De drie centraal gelegen woontorens (West, East en Center) bieden volop ruimte voor huisvesting, werken én duurzame innovaties. Een plek waar ook een gezond binnenklimaat niet mag ontbreken. Voor de aanleg van ventilatie in de grootste toren, VERTICAL East, zocht Dubo Techniek een betrouwbare ventilatiepartner die bekend is met complexe (maatwerk) ventilatietechnieken. VentKlima dus.

Vertica(a)l wonen in de wijk van de toekomst

Door de 23 verdiepingen tellende woontoren lopen vier hoofdschachten die zijn aangesloten op twee luchtbehandelingskasten op de bovenste verdieping. De grootste regelt het binnenklimaat van de 112 appartementen en de gemeenschappelijke ruimtes en de kleinere is verbonden met de trappenhal en de kelder (-2). Beide kasten zijn voorgeprogrammeerd, wat betekent dat de toe- en afvoer van lucht automatisch wordt geregeld. Dit gebeurt met behulp van variabele volume regelaars (VAV’s). Deze sensoren meten de bezettingsgraad en passen hier de lucht toe- en afvoer op aan, zodat het energieverbruik beperkt blijft. Enkel de garage (-1) is, om veiligheidsredenen, niet aangesloten op het collectieve ventilatiesysteem. Hier pasten we stuwventilatoren toe, waarmee de lucht via een aparte ventilatievoorziening door een rooster naar buiten wordt geblazen. Zo voorzagen we op iedere verdieping in een passende ventilatieoplossing.

De kracht van samenwerking

Eén project, één doel en tal van betrokken partijen; dat vraagt om een intensieve samenwerking. En dat is ook precies wat we deden. Zoals bij ieder project startte VentKlima met het inventariseren van de wensen en behoeften, zodat onze engineers en calculators tijdig aan de slag konden met het opstellen van een voorlopig ontwerp. Deze legden we ter beoordeling voor aan de opdrachtgever. Na akkoord vertaalden we dit plan van aanpak door in een definitief ontwerp en een uitvoeringsontwerp voor de onderaannemers. Ook plaatsten we de bestellingen. Robé en VentTrade leverden alle kanalen, ventielen en hulpstukken en de VAV-regelaars (Air Concept) en luchtbehandelingskasten (NedAir) kochten we extern in. De volledige montage en installatie van de ventilatiesystemen lag in handen van VentKlima. Zo realiseerden we samen een duurzaam, gezond en comfortabel binnenklimaat op alle 23 verdiepingen in VERTICAL East in Amsterdam.

Project Vertical in beeld

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.