interduct_megaduct_teteringen_wij_project_ronald-7.jpg
Projecten

Wij Wonen

In opdracht van bouwconcern Van Wijnen verzorgde Interduct de WTW-installatie in 18 woningen voor project Wij Wonen in Teteringen. Bijzonder aan dit project zijn de vooraf vastgestelde type basiswoningen, waarin ook het aan te leggen ventilatiesysteem al vaststaat. Interduct was betrokken bij het gehele proces; van advies tot aan de oplevering.

Locatie

Teteringen

Grootte

18 woningen

Periode

2022 - 2023

Bijzonderheden

Een goed begin
is het halve werk

Project Wij Wonen

Met het concept ‘Wij Wonen’ speelt van Wijnen in op één van de belangrijkste trends op de woningmarkt – modulair wonen – en bieden zij standaard woningen op maat. Op dit moment zijn er maar liefst zeven type basiswoningen waarvoor diverse prefab basiscomponenten zijn vastgelegd. Deze worden steeds bijgewerkt, zijn op vrijwel ieder project toepasbaar en bieden volop ruimte voor variatie en personalisatie. Voor het project in Teteringen zocht Van Wijnen opnieuw de samenwerking op met Megaduct. Niet alleen omdat zij een vaste samenwerkingspartner zijn voor ventilatiewerken in het westen, maar ook omdat zij al vanaf de start betrokken zijn bij dit concept.

Basiswoning op maat

Zoals vooraf bepaald zijn alle 18 woningen uitgerust met een eigen Zehnder E400 WTW-unit. Deze zijn aangepast aan de voorkeuren van de bewoners, waardoor de werking per woning kan verschillen. Een vaak gekozen optie is bijvoorbeeld de toepassing van een vochtsensor of extra pulsschakelaar. Het kanaalwerk is daarentegen relatief standaard. Via twee afzonderlijke leidingen en dakkappen wordt (1) vervuilde lucht afgevoerd en (2) schone lucht aangezogen. Zo genieten de bewoners steeds van een optimaal binnenklimaat middels een ventilatiesysteem dat aansluit bij hun wensen en behoeften.

De kracht van samenwerking

Een goed begin is het halve werk en (ook) dit project is het bewijs. Al voordat er sprake was van een bouwaanvraag werkten de betrokken partijen, waaronder Megaduct, samen aan het vaststellen van verschillende type basiswoningen. Hiermee was het concept ‘Wij Wonen’ al snel een feit en klaar om in de praktijk te worden gebracht. Zoals bij iedere Wij Wonen-opdracht ontving Megaduct ook bij aanvang van dit project een overzicht van de gekozen woningen en klantopties. Met deze informatie werkten ze de modellen en tekeningen verder uit, die ze vervolgens ter goedkeuring voorlegden aan de opdrachtgever. Na akkoord startte de uitvoeringsfase. Deze bestond uit het monteren van de door Robé geproduceerde instortkanalen, het installeren en inregelen van de Zehnder WTW-units en de nazorg. Zehnder leverde eveneens de benodigde ventielen en bedieningen, terwijl VentTrade het project voorzag van de overige materialen.

Project Wij Wonen in beeld

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.