ahf_interduct_epos_rotterdam_37.jpg
Blogs

VentKlima en basisschool Het Epos slaan de handen in elkaar voor een gezond binnenklimaat

Nieuws
  • 28 oktober 2020
  • Leestijd: 2 min
VentKlima heeft de prachtige basisschool Het Epos voorzien van een duurzaam gezond en comfortabel binnenklimaat bestaande uit luchtbehandelingskasten, kanalen en airsocks, die de leerlingen voorzien van verse lucht op basis van een maximaal toegestaan CO2 gehalte per lokaal (frisse scholen klasse B). Voor de sporthal is een luchtbehandelingskast geplaatst met warmtepompen om, naast voldoende verse lucht, ook de hal te verwarmen of koelen zonder dat de badminton pluimpjes alle kanten opvliegen.

Leuk detail: het gehele gebouw is demontabel (concept MODULIN©) gebouwd. De grootste uitdaging voor VentKlima was het inpassen van hun demontabele en herbruikbare installatie in dit bouwsysteem. Hierdoor is ca. 70% van de installatie geprefabriceerd in hun hal in Zwolle.

Basisschool Het Epos

Basisschool Het Epos is een nieuwe basisschool in Zuidwijk, Rotterdam. De school heeft de ambitie om bij de beste scholen van Rotterdam te horen en wil kinderen in Zuidwijk ondersteunen in hun ontwikkeling. Het onderwijs is gericht op extra aandacht voor groei, talentontwikkeling en de wijk. Op Het Epos mag ieder kind zichzelf zijn. De school hecht veel waarde aan het met respect omgaan met verschillen tussen mensen, zoals verschillen in geloofsovertuiging, afkomst en geaardheid.

Binnen het onderwijs van Het Epos staan zes kernwaarden centraal: gemeenschap, nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen, groei, prestatie en geluk. Naast de kernwaarden en een goede sfeer speelt ook de luchtkwaliteit een belangrijke rol binnen de nieuwe school, zodat de kinderen kunnen leren, spelen en sporten in een gezond binnenklimaat.

Alles draait om het vormen van een leercultuur waarin iedereen leert: kinderen, ouders én leerkrachten. Onderzoek is hierbij erg belangrijk voor de school. De school ambieert de groei van leerlingen goed inzichtelijk te maken en verzamelt daarvoor structureel data over de ontwikkeling van de leerlingen. Zo probeert de school continu te verbeteren. Om dat te bereiken heeft de basisschool zelfs een eigen dataspecialist in huis.

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.