interduct_ventklima_kampen_binnenplezier_web-5.jpg

CO2 gestuurde ventilatie: Altijd gezonde lucht

Hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid: zomaar wat klachten die kunnen ontstaan als het CO2 niveau in een woning te hoog is. Met ventilatie is dat eenvoudig te voorkomen, maar dan moet er wel voldoende én op de juiste momenten geventileerd worden. Dat is lastiger dan het lijkt, want koolstofdioxide (CO2) is lastig waarneembaar: de mens merkt het pas als ze klachten ervaren. Het is natuurlijk beter om de klachten voor te zijn. Alle reden dus om te kiezen voor een CO2 gestuurd ventilatiesysteem.

Wat is CO2 gestuurde ventilatie?

CO2 gestuurde ventilatie is een vorm van vraag-gestuurde ventilatie, waarbij er gebruik gemaakt wordt van sensoren die het CO2 niveau in huis monitoren. Die sensoren werken optimaal in combinatie met het mechanische ventilatiesysteem. De sensoren sturen het mechanische ventilatiesysteem automatisch aan om harder of zachter te draaien.

Wanneer er CO2 gedetecteerd word toert de mechanische ventilatie op. Hierdoor word de vervuilde lucht afgevoerd. Doormiddel van de luchttoevoervoorziening (meestal in de ramen) word deze lucht binnengebracht. Tip: zet deze roosters dan ook altijd open!

Voordelen CO2 gestuurde mechanische ventilatie

Het grootste voordeel van CO2 gestuurde ventilatie is het gebruiksgemak: het systeem werkt geheel automatisch en bewoners worden dus volledig ontzorgd. Een gezond en comfortabel binnenklimaat wordt daarmee een gegeven. Bijkomend voordeel is dat vraag-gestuurde ventilatie alleen naar behoefte ventileert en daarmee energie bespaart.

Kosten CO2 gestuurde ventilatie

De kosten voor CO2 gestuurde mechanische ventilatie lopen sterk uiteen. Afhankelijk van wensen en budget zijn er verschillende ventilatiesystemen op de markt. Ook het aantal sensoren, de bedieningen en de installatie van het systeem hebben invloed op de prijs. Kies bij voorkeur voor een systeem met sensoren voor zowel CO2 als luchtvochtigheid, want dat zijn de belangrijkste criteria voor een gezond binnenklimaat. Benieuwd naar de kosten voor uw woning of gebouw? Neem dan contact op met Interduct en vraag een offerte aan.

CO2 gestuurde ventilatie: goedkoop is duurkoop

Het plaatsen van CO2 gestuurde mechanische ventilatie is een aanzienlijke investering. Het is aan te raden om te kiezen voor een systeem waarbij prijs en kwaliteit in balans zijn. Kenmerkend voor goedkopere systemen is bijvoorbeeld dat handmatig verstel moeten worden wat eenvoudig vergeten word. Dit kan tot gevolg hebben dat er extra energie word verbruikt of dat er ongemerkt waardes ontstaan die bijdragen aan een ongezond binnenklimaat.

Montage CO2 gestuurde ventilatie

Een goede werking begint bij een goede montage. Bij Interduct wordt u daarin volledig ontzorgd. Bestaande units worden gedemonteerd en afgevoerd. Het nieuwe ventilatiesysteem wordt gemonteerd en ingeregeld, inclusief sensoren, aansluitingen en bedieningen. Per woning wordt een overzichtelijk meetrapport overhandigd. Bewoners krijgen persoonlijk instructie over het systeem en natuurlijk wordt de werkvloer schoon opgeleverd.

Onderhoud CO2 gestuurde ventilatie

Alles wat gebruikt wordt heeft onderhoud nodig. Dat is bij een CO2 gestuurd ventilatiesysteem niet anders, maar met de service van Interduct wordt u ook daarin ontzorgd. Onze specialisten beschikken over de kennis en de apparatuur voor het reinigen van mechanische ventilatie. Dat is nodig om ervoor te zorgen dat het ventilatiesysteem goed blijft functioneren.

Interesse in CO2 gestuurde ventilatie?

Interduct is merkonafhankelijk en heeft ruim 35 jaar ervaring in ventilatiesystemen. Daardoor kunnen we voor iedere situatie de beste ventilatieoplossing bieden. De eindgebruiker staat altijd centraal, want uiteindelijk draait het maar om één ding: een gezond en comfortabel binnenklimaat. Met CO2 gestuurde mechanische ventilatie bent u daarvan verzekerd!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Interduct.

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.