dienst-interduct-service-onderhoud.jpg

Ventilatiebox vervangen

Een goed werkende ventilatiebox draagt bij aan een gezond en comfortabel binnenklimaat. Mechanische ventilatieboxen doen hun werk onopvallend: ze draaien 24/7 op de achtergrond en verstoren uw dagelijkse praktijk niet. Ventilatieboxen hebben een lange levensduur, maar ook die komen ooit tot een einde. Wanneer is de tijd rijp om uw mechanische ventilatiebox te vervangen? En wat levert u dat eigenlijk op?

Waarom uw mechanische ventilatiebox vervangen?

Gebruik zorgt altijd voor slijtage en slijtage is schadelijk voor de effectiviteit. Een mechanische ventilatiebox gaat zo’n 15 jaar mee. Aan het einde van de levensduur werkt een ventilatiebox steeds minder goed. Daardoor gaat de luchtkwaliteit omlaag en de energierekening omhoog. Het is dan ook belangrijk om tijdig uw ventilatiebox te laten vervangen.

Wanneer uw ventilatiebox vervangen?

Om vervanging zo lang mogelijk uit te stellen is duidelijk en frequent onderhoud van belang. Maar hoe bepaalt u nu het juiste moment om tot vervanging over te gaan? Daarvoor is het vooral zaak om goed naar de ventilatiebox te kijken en te luisteren. Bij de volgende signalen is het hoog tijd om uw ventilatiebox te vervangen.

 1. Lawaai: de ventilatiebox maakt meer lawaai dan gebruikelijk.

 2. Verminderde werking: het ventileren zelf gaat niet goed, vieze vochtige lucht wordt onvoldoende afgevoerd.

 3. Hoger energieverbruik: de energiekosten van de ventilatiebox nemen toe.

Heeft uw ventilatiebox deze klachten niet, maar is deze wel ouder dan 15 jaar? Ook dan is het aan te bevelen om uw mechanische ventilatiebox te laten vervangen. Nieuwe modellen presteren namelijk aanzienlijk beter: ze zijn effectiever, zuiniger en stiller.

Vanzelfsprekend kunnen onze vakkundige specialisten u helpen met het bepalen of uw ventilatiebox vervangen dient te worden. Neem contact met ons op voor informatie en advies.

Mechanische ventilatiebox vervangen

Mechanische ventilatie vervangen is een langetermijninvestering. Het is dan ook belangrijk de juiste ventilatiebox te kiezen. Het assortiment van Interduct is breed en daardoor is er altijd voor iedere situatie een passende oplossing. Interduct plaatst ventilatieboxen van gerenommeerde merken, zoals:

 • Zehnder ComfoFan S – max. 350 m3/h

 • Itho CVE EcoFan – tussen de 325 m3/h & 417 m3/h

 • Duco Silent – max. 400 m3/h

 • Orcon MVS – max. 435 m3/h

 • Buva Evolution – max. 420 m3/h

Wilt u meer inzicht in de mogelijkheden? Neem gerust contact op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave.

Werkwijze vervangen ventilatiebox

Interduct is gespecialiseerd in het vervangen en plaatsen van mechanische ventilatie installaties. Werkzaamheden worden snel en vakkundig uitgevoerd door ervaren monteurs. In hoofdlijnen bestaat dit uit zeven stappen:

 1. Demonteren en afvoeren van de bestaande MV-installatie

 2. Leveren en monteren nieuwe MV-installatie

 3. Leveren en monteren van de benodigde flexibele aansluitingen

 4. Inregelen van de nieuwe MV-installatie

 5. Verzorgen van een meetrapport

 6. Schoon opleveren van de werkvloer

Kosten van het vervangen van een ventilatiebox

De kosten voor het vervangen van een ventilatiebox zijn afhankelijk van verschillende factoren. Puur het vervangen van een ventilatiebox kost gemiddeld tussen de € 395,00 en € 450,00 incl. BTW.

Let op: dit betreft een standaardinstallatie exclusief het vervangen van bedieningen, ventielen en/of andere onderdelen (wat vaak wel nodig is). Ook het reinigen van kanalen is niet inbegrepen, terwijl dat vaak onvermijdelijk is om een nieuwe installatie optimaal te laten werken. Kortom: iedere situatie is anders, dus neem contact op voor een passend advies en een exacte prijsopgave.

Uw ventilatiebox vervangen?

Een ventilatiebox vervangen betekent investeren in een gezond en comfortabel binnenklimaat. De lucht blijft fris en daar heeft u dagelijks profijt van. Een moderne ventilatiebox is bovendien energiezuinig. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Interduct voor een offerte op maat.

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.