tops-luchtfilters.jpg
Blogs

Interduct en TOPS slaan handen ineen

Nieuws
  • 7 mei 2021
  • Leestijd: 3 min
Op 26 april 2021 heeft Interduct de aandelen overgenomen van TOPS Luchtfilters B.V., TOPS WTW-filters B.V. en WTW-filtersOnline B.V. (de TOPS groep). De TOPS groep is gespecialiseerd in het leveren van alle type filters op het gebied van luchtbehandeling en klimaatbeheersing aan bedrijven en via de internationale webshops aan particulieren. Interduct versterkt zo haar positie als dé specialist voor een duurzaam gezond en comfortabel binnenklimaat.

Een match made in heaven

“Direct een goed gevoel en een enorme klik bij de eerste kennismaking met Frank en Suzanne. Interduct is een bedrijf dat precies aansluit bij onze kernwaarden. Deze basis in combinatie met de synergie tussen beide organisaties gaf mij meteen het gevoel dat TOPS en ons fantastisch team van mensen perfect zou passen binnen de Interduct groep. De afgelopen jaren zijn wij explosief gegroeid en om deze groei goed voort te zetten en te managen is deze overname een hele mooie stap. Daarnaast kijk ik ernaar uit om de komende jaren nog lekker aan het werk te blijven, om hier samen met mijn team onze rol in te vervullen”, aldus Nico van den Boomen, directeur en grootaandeelhouder van TOPS.

Mooie gesprekken, een filosofie die bij ons past én een bedrijf dat barst van de ambitie. Dé ingrediënten waardoor onze eigen ambities werden gevoed om de stap naar Interduct te maken en ons volledig toe te wijden aan de synergie van de bedrijven.” Aan het woord zijn Ruud en Tim Coppens, tweelingbroers en samen met Nico de geestelijk vaders en mede-eigenaars van de webshops binnen de TOPS groep. “Wat tien jaar geleden begon als een idee op de tennisbaan, groeide al snel uit tot twee volwassen webshops in binnen- en buitenland.” Tim en Ruud brengen naast hun ervaring rondom webshops ook ruime ervaring mee op nevengebieden die waardevol zijn voor de verdere groei van de Interduct groep. Tim zijn loopbaan heeft zich tot nu toe voornamelijk afgespeeld binnen de data-analyse en productie logistiek bij DAF Trucks. Hij heeft binnen de DAF diverse functies bekleed waaronder logistiek manager van de cabine fabriek in België. Ruud heeft zich bezig gehouden met de ontwikkeling van diverse binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen. Zowel bij Ballast Nedam als SDK Vastgoed lag zijn focus o.a. op de ontwikkeling van duurzame nieuwe woonconcepten. “Naast een goede klik met Frank, Ivo en Joyce, geloven wij dat onze ideeën en ervaring perfect aansluiten bij de ambities van Interduct zodat wij een bijdrage kunnen leveren aan haar verdere groei. We kijken er naar uit om hiermee te starten, en de mensen en bedrijven van Interduct te leren kennen!”

Frank Huis, directeur van Interduct: “Wij zijn echt supertrots dat wij de TOPS bedrijven aan onze groep kunnen toevoegen. Wat een prachtig bedrijf. De eerste keer ben ik op de fiets naar TOPS gegaan. Het ligt in Maarheeze, niet zo ver van waar ik woon. Samen met collega Suzanne was ik daar om te praten over de aankoop van filters. Na een heel open en prettige kennismaking gaven Nico en Sven ons een rondleiding en zag ik veel van onze filosofie terug; oprechte aandacht voor ontwikkeling van mensen, oog voor waar je vandaan komt, de menselijke maat, de zorg en aandacht voor hun klanten. De diensten van TOPS passen natuurlijk ook perfect in onze droomambitie waarin wij bouwen aan een duurzaam gezond en comfortabel binnenklimaat voor iedereen. Terugfietsend naar huis liet mij de gedachte niet los: wat zou het gaaf zijn als wij de teams van TOPS en Interduct kunnen laten samengaan.” Frank voegt toe: “Later maakte ik, samen met mijn collega’s Joyce en Ivo, kennis met Tim en Ruud. Wat een fijne mensen en wat een kennis en ervaring op online gebied nemen zij mee. De rust die zij uitstralen gecombineerd met hun drive en ambitie hebben grote indruk gemaakt. We kijken er echt naar uit om samen met hen te bouwen aan de ontwikkeling van TOPS en Interduct.”

TOPS groep

TOPS is een echt familiebedrijf opgericht in 1979 door Hans Tops. Door het, helaas, vroege overlijden van Hans is het bedrijf voortgezet door Dinie Tops en later ook Theo van den Boomen. In beginsel richtte TOPS zich voornamelijk op het leveren van luchtfilters aan industriële spuiterijen en autoschadeherstelbedrijven. In 2009 kwam Nico van den Boomen in het bedrijf die groei tot doel had. Al snel leverde TOPS ook luchtfilters aan installatiebedrijven, scheepsbouwers, ziekenhuizen en scholen; kortom alle filters voor zowel woning als gebouwventilatie. In 2010 werd de webshop TOPS WTW-filters opgericht om ook de consumentenmarkt te bedienen. Dit bleek een succesformule te zijn en op dit moment zijn we marktleider in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. In 2017 vond de overname plaats van WTW-filtersOnline en is TOPS uitgegroeid tot een bedrijf met 22 medewerkers, gevestigd op een mooie locatie in Maarheeze.

Interduct groep

De Interduct groep bestaat in 2021 maar liefst 37 jaar en is dé specialist op het gebied van ventilatie. De 11 Interduct bedrijven in Nederland en België, ontwerpen, installeren en onderhouden ventilatiesystemen. Ook beschikt Interduct over eigen productiefaciliteiten en verhandelt het onderdelen voor ventilatiesystemen. Iedere dag bouwen de ruim 200 collega’s van Interduct aan een duurzaam gezond en comfortabel binnenklimaat voor iedereen. Frank Huis, Joyce Philips en Ivo Hanssen vormen de directie en aandeelhouders van Interduct groep. Na de overname van TOPS groep treden Tim en Ruud Coppens toe tot de directie van Interduct groep. Ook worden zij aandeelhouder van Interduct.

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.