overname-has.jpg
Blogs

Interduct zet stap op Poolse markt met de overname van Home Air Solutions

Nieuws
  • 21 november 2022
  • Leestijd: 2 min
Vrijdag 18 november heeft Interduct de overname afgerond van het bedrijf Home Air Solutions (HAS) uit Polen. HAS is leverancier en producent van filters voor (woning)ventilatiesystemen en is gevestigd nabij Warschau (Polen). HAS verkoopt de filters voornamelijk via zijn webshop: www.filtryaero.pl. Interduct versterkt met de overname zijn positie als dé specialist voor een duurzaam gezond en comfortabel binnenklimaat. Tevens vormt de overname een belangrijke stap in de ambitie om zijn e-commercetak in Centraal en Oost-Europa te laten groeien.

Al jaren een fijne en intensieve samenwerkingspartner

Ruud Coppens, directeur van Interduct: ”De samenwerking tussen TOPS en HAS gaat al een tijdje terug in de tijd. Ik weet nog goed dat Roman Trylski TOPS bezocht om een eerste samenwerking te bespreken. Hij nam daarbij zijn zoontje mee, want die had hij een rondleiding in het PSV Stadion beloofd. Die ontmoeting leidde tot een fijne, jarenlange samenwerking, waarbij we elkaar altijd goed wisten te vinden.

We zien veel kansen in de Poolse markt en omringende landen. Zowel voor de productie als verkoop van luchtfilters aan particulieren en bedrijven. Met de aankoop van HAS voegen we een mooi groeiend bedrijf en fijne nieuwe collega’s toe aan de Groep. Ik kijk uit naar de nóg intensievere samenwerking met Roman en Eliza!”

Eliza Trylska, directeur van HAS: “Het bundelen van krachten is voor ons een logisch besluit. De jarenlange samenwerking met TOPS heeft hieraan bijgedragen. Vanaf de start, ongeveer 10 jaar geleden, heeft TOPS de ontwikkeling en groei van HAS ondersteund. Op dit moment zijn we marktleider in de verkoop van wtw filters aan particulieren in Polen. Wij geloven dat de overname van HAS door Interduct een grote stap voorwaarts gaat maken in de verdere groei!”

”Ronduit trots dat we deze tastbare stap kunnen zetten in Polen. Vanaf dag één dat ik bij HAS kwam, was de klik er meteen. Met Roman en Eliza en met de rest van het team. Enthousiaste mensen die iedere dag een beetje beter willen worden. Dat heb ik daar gezien en geproefd. Die hunkering naar ontwikkeling past perfect binnen onze Interduct-filosofie. Samen met ons team in Polen kijk ik ernaar uit de Centraal Europese markt met onze filters te gaan veroveren,” aldus Frank Huis, directeur van Interduct.

Home Air Solutions (HAS)

Home Air Solutions is een familiebedrijf dat is opgericht in 2012. HAS levert een breed assortiment luchtfilters aan de Poolse markt. Het verkoopt voornamelijk WTW-filters aan particulieren, en is ook actief in de B2B markt. De filosofie van HAS is om producten van de beste kwaliteit te leveren, met daarbij een goede service en technisch vertrouwen.

Interduct Groep

De Interduct Groep bestaat in 2023 maar liefst 39 jaar en is dé specialist op het gebied van ventilatie. De 15 Interduct-bedrijven in Nederland en België ontwerpen, installeren en onderhouden ventilatiesystemen. Ook beschikt Interduct over eigen productiefaciliteiten en verhandelt het onderdelen voor ventilatiesystemen. Iedere dag bouwen de ruim 250 collega’s van Interduct aan een duurzaam gezond en comfortabel binnenklimaat voor iedereen.

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.