oprichting-interduct-products.jpg

Industriële ventilatie

Industriële ventilatie betekent het verversen van lucht in een industriële omgeving. Ventilatie is in ieder gebouw nodig, maar in de industrie is het extra belangrijk vanwege alle processen die er plaatsvinden.

De omstandigheden in een bedrijfshal zijn nooit precies hetzelfde, en dus vraagt industriële ventilatie om maatwerk. Interduct is een ware specialist in industriële ventilatiesystemen. Van advies en ontwerp tot montage en onderhoud: Interduct levert altijd vakwerk in ventilatie.

Ventilatie industriële gebouwen

Kenmerkend voor een industriële omgeving is dat er gewerkt wordt. Er vinden allerlei processen plaats die effect hebben op de luchtkwaliteit, denk bijvoorbeeld aan de uitstoot van gas, damp en stof. Die vervuilde lucht moet worden afgevoerd. Primair om de werkomgeving gezond te houden, en daarmee ziekteverzuim te voorkomen. Daarnaast draagt industriële ventilatie ook bij aan het beschermen van materialen en gereedschappen, en dat is voor sommige processen van wezenlijk belang. Ventilatie bedrijfshal biedt dus allerlei voordelen, maar het is wel complex. Dat heeft een reden.

Industriële ventilatie is uitdagend

Industriële processen vinden doorgaans plaats in grote bedrijfshallen. Een bedrijfshal is vaak hoog en breed, een grote ruimte die in z’n geheel geventileerd moet worden. Menselijke aanwezigheid heeft altijd effect op het binnenklimaat, denk alleen al aan het uitademen van CO2. Industriële ventilatiesystemen horen daarnaast ook te anticiperen op de werkprocessen die er plaatsvinden. Even een mobiele airco bij een machine plaatsen is vaak onvoldoende: industriële ventilatie moet in z’n geheel bekeken worden, en dat is werk voor een ventilatieprofessional.

Advies ventilatie industrieel

Interduct is gespecialiseerd in ventilatie industriële gebouwen. We zijn merkonafhankelijk en hebben daardoor de vrijheid om altijd voor de beste ventilatieoplossing te gaan. Een integrale blik vinden we belangrijk en daardoor vinden we balans tussen budgettaire en technische mogelijkheden. Wilt u weten hoe het met de luchtkwaliteit in uw bedrijf gesteld is? Of bent u geïnteresseerd in energiezuinige industriële ventilatie? Neem dan contact op voor ventilatieadvies.

Ventilatie industrie: wat is wijsheid?

Industriële ventilatiesystemen maken vaak gebruik van natuurlijke ventilatie. Dat is handig, want daarvoor is geen machine nodig. U maakt dan gebruik van natuurlijke processen. Het opstijgen van warme lucht en het afvoeren door een ventilatierooster is daar een goed voorbeeld van. In een bedrijfshal is alleen natuurlijke ventilatie meestal onvoldoende. Soms betekent dit het plaatsen van een luchtbehandelingsinstallatie, of professionele afzuiging werkplaats. Bent u benieuwd wat voor uw bedrijf de beste oplossing is, laat dan een professioneel ventilatieadvies opstellen. Onze adviseurs analyseren de functie en het gebruik van een gebouw. Waar mogelijk kiezen ze voor natuurlijke ventilatie, waar nodig voor een mechanische maatwerkoplossing.

Meer weten over industriële ventilatie?

Kiezen voor ventilatie industrieel vraagt om een zekere investering. Een goede afweging is dan ook belangrijk, want een ventilatiesysteem gaat lang mee en heeft een niet te onderschatten effect op het binnenklimaat. Kijk daarom verder dan alleen de kosten voor aanschaf: er zijn volop duurzame industriële ventilatiesystemen op de markt. Daarmee wordt het energieverbruik teruggedrongen en er zijn ook mogelijkheden voor warmteterugwinning. De ventilatie industrie biedt een breed pallet aan oplossingen. Wilt u verzekerd zijn van advies op maat door een merkonafhankelijk specialist? Neem dan contact op met Interduct.

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.