20211125-wien-weert-pro-light-lq-022.jpg

Ventilatie restaurant

Niet alleen het eten moet in een restaurant aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Ook voor de luchtkwaliteit zijn criteria opgesteld. Dat is ook logisch, want ventilatie is nodig voor een gezond binnenklimaat. Voor de horeca gelden andere regels dan voor bijvoorbeeld een woonhuis. Wat is belangrijk om te weten over ventilatie restaurant? We vertellen het u graag.

Wat is horeca ventilatie?

Zowel gasten als horecapersoneel hebben recht op een gezonde omgeving. Dat lukt niet met even een raam openzetten, ofwel natuurlijke ventilatie. In een vol restaurant zijn veel mensen aanwezig en dat heeft effect op onder meer het zuurstof- en CO2-gehalte. Vanzelfsprekend hebben ook de werkzaamheden in de keuken, een onmisbaar element van ieder restaurant, invloed op de luchtkwaliteit. Ventilatie restaurant keuken mag dan ook niet ontbreken. Een professionele oplossing in ventilatie horeca is dan ook een must, en daarbij is maatwerk nodig: het gaat om de juiste ventilatieoplossing op de juiste plek met de juiste afstelling. Wie ooit ventilatie bedrijfshal heeft laten plaatsen, kent het belang van maatwerk: een kwalitatief ventilatiesysteem is altijd afgestemd op de specifieke situatie, zoals afmetingen bedrijfshal, werkprocessen, roosters et cetera. Terug naar de horeca: waar zit de crux?

Waarom is ventileren belangrijk?

Een restaurant is een plaats waar eten bereid en geserveerd wordt. Restaurant ventilatie is belangrijk om vervuilde lucht af te voeren, zodat vocht en schimmels geen kans krijgen. Door de aanvoer van verse lucht ontstaat een gezonde omgeving waar mensen veilig kunnen verblijven. De coronapandemie heeft het belang hiervan extra onder de aandacht gebracht. Wilt u meer weten over ventilatie restaurant omtrent corona, neem dan contact op voor ventilatieadvies.

Ventilatie eis restaurant

Voor horecabedrijven zijn randvoorwaarden en voorzieningen wettelijk vastgelegd. Denk aan de eisen rondom toegankelijkheid van het gebouw, het aantal toiletvoorzieningen en de brandveiligheid. Als horecaondernemer is het ook verstandig om bekend te zijn met de van toepassing zijnde ventilatie eis restaurant. In het Bouwbesluit is vastgelegd dat voor nieuwbouw de ventilatiecapaciteit 4 dm3/s per persoon moet zijn; voor bestaande bouw gaat het om 2,12 dm3/s per persoon. Mechanische afvoer is niet verplicht, maar meestal wel aan te raden. Bent u horecaondernemer, verdiep u dan in ventilatie restaurant bouwbesluit. Wilt u snel weten wat wijsheid is, neem dan contact op voor ventilatieadvies.

Waarom Interduct?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor professionele restaurant ventilatie? Of wilt u eerst weten hoe de luchtkwaliteit in uw horecagelegenheid momenteel is? Bij Interduct helpen we u graag. We hebben ervaring met talloze projecten en realiseren dagelijks ventilatieoplossingen op maat. Bovendien zijn we merkonafhankelijk, zodat we alle ruimte hebben om voor de beste oplossing te gaan. Benieuwd naar onze aanpak in restaurant ventilatie? Lees dan meer over Interduct.

Meer weten over restaurant ventilatie?

Van advies en ontwerp tot montage en onderhoud: Interduct is een one-stop-shop in restaurant ventilatie. Wilt u weten welke luchtbehandelingsinstallatie het beste past? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om energiezuinig te ventileren? Of wilt u eerst meten weten over onze aanpak? Wat uw vraag ook is, neem gerust contact op. Ventilatie restaurant is vakwerk. Ontdek hoe Interduct dat vakmanschap in ere houdt.

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.