dsc09796.jpg
Blogs

Interduct neemt nieuwe coatstraat in gebruik

Persbericht
  • 31 oktober 2023
  • Leestijd: 2 min
Met ingang van vandaag zet Interduct het kleurproces van ventilatieonderdelen verder in een geheel nieuwe coatstraat. Hiermee komt het einde van de fabrieksverhuizing van Robé naar Ittervoort in zicht en heeft de ventilatiespecialist voortaan het gehele productieproces onder één dak. Door te investeren in onder meer elektrische coatovens en een vernieuwde spuitcabine gaat de capaciteit omhoog en de milieubelasting omlaag. Zo draagt Interduct bij aan een gezond binnen- én buitenklimaat.

Nieuwe poedercoatstraat

Terwijl in Haelen de laatste producten uit de gas- en dieseloven rolden, legde dochterbedrijf Robé vorige week de laatste hand aan de nieuwe coatstraat in Ittervoort. Hier worden vanaf nu dagelijks zo’n 40 tot 50 (maatwerk) producten voorzien van de gewenste RAL-kleur. Naast de verwachte toename in capaciteit heeft Interduct met deze ontwikkeling een flinke stap gezet op het gebied van duurzaamheid. “Vooral de twee coatovens zijn een grote verbetering”, zegt Justin Paulissen, directeur van Robé, “Hiermee besparen we met name veel gas; maar liefst 11.700 m3 per jaar (2022)”. Ook de nieuwe spuitcabine is een upgrade. Poeder wordt nu beter afgezogen en opgevangen in de filters.

Productie- en coatproces

Bij Interduct is het coaten van een product geen opzichzelfstaande activiteit, maar maakt het onderdeel uit van het productieproces. Jaarlijks worden er in Ittervoort honderden (maatwerk) producten gefabriceerd, waaronder ook specials. Door verschillende investeringen en overnames is Interduct tegenwoordig één van de weinige ventilatiespecialisten in Nederland die het volledige productieproces in eigen hand heeft. Met de komst van de nieuwe coatstraat heeft Interduct zelfs alles onder één dak. Om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, heeft de bedrijvengroep besloten de productiebedrijven – Interduct Products, Bemar productie en Robé – te fuseren. Per 1 januari gaan zij gezamenlijk verder onder de naam Robé.

Over Interduct

Met 15 bedrijven en meer dan 350 medewerkers is de Interduct Groep dé ventilatiespecialist van Nederland. Vanuit een gedeelde droomambitie en door de krachten te bundelen, voorzien de Interduct-bedrijven jaarlijks vele bedrijven en particulieren, zowel nationaal als internationaal, van schone lucht. Van ontwerp en (maatwerk) productie tot service en onderhoud; Interduct heeft het in huis. Aangenaam binnen!

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.