Rookproef voor ventilatiesystemen
Wanneer is een rooktest nodig?
Een goed functionerend ventilatiesysteem zorgt voor een aangenaam binnenklimaat onder alle omstandigheden. Als dat niet het geval is, is er wellicht iets aan de hand. Maar wanneer de isolatielaag van een gebouw doorbroken wordt, ontstaat een koudebrug of luchtlek. Naast warmteverlies kan dat ook de oorzaak zijn van tal van andere problemen.
Heeft u last van tocht, vocht of stank? Dan is het risico reëel dat er sprake is van een luchtlek in uw ventilatiesysteem. Met een rooktest krijgt u snel duidelijkheid.
Lekkages opsporen met een rooktest
Rook heeft een handige eigenschap. Rook stijgt namelijk op en maakt luchtstromen zichtbaar. Een lekkage in uw ventilatiesysteem opsporen is dus letterlijk een kwestie van de rook volgen. Toch is de techniek minder eenvoudig dan het wellicht lijkt. Ga niet zelf een vuurtje stoken, schakel liever een professional in. Dan wordt de rooktest zorgvuldig uitgevoerd en is het lek snel gevonden én hersteld.
Toepassingen van de rooktest
De rooktest wordt gebruikt om te testen of een ventilatiesysteem naar behoren werkt, dus zonder concrete klacht vooraf. Daarnaast kijken wij middels een rookproef waar er lucht meningen plaatsvinden om zo te achterhalen of een WTW installatie goed is aangesloten.
Is de rookproef veilig?
Jazeker, rookproeven zijn veilig. De gebruikte rook is niet schadelijk voor de gezondheid. Rookproef ventilatie is een snelle, veilige en betrouwbare methode bij ventilatieproblemen. Interduct heeft de expertise in huis om rookproeven zorgvuldig uit te voeren, met zo min mogelijk overlast. Benieuwd hoe de vakmensen van Interduct rooktest ventilatie uitvoeren? Neem dan contact op.
Problemen? Kom in actie!
Voelt u geregeld tocht? Ruikt het weleens muf of bedorven? In een gezond binnenklimaat is de luchtkwaliteit geen onderwerp van aandacht. Is dat wél het geval, dan kan er sprake zijn van een ventilatieprobleem. Twijfel niet en kom in actie. Neem contact op met Interduct voor een inspectie of rooktest.
Een klein gebrek kan grote impact hebben, maar het omgekeerde is ook waar: een kleine ingreep kan de situatie aanzienlijk verbeteren. Een gezond binnenklimaat moet je koesteren.