-2022_rodrie_oolderveste_herten_marco-20.jpg

WTW-unit laten vervangen

Een WTW-unit draagt bij aan een prettig binnenklimaat. Een WTW-unit zorgt ervoor dat vervuilde lucht wordt afgevoerd. Tegelijkertijd wordt er verse buitenlucht aangevoerd. De warmte van de afgevoerde lucht wordt in de winter gebruikt voor het opwarmen van de verse lucht en in de zomer is ook nachtkoeling mogelijk met een WTW-unit. Dat proces van warmteterugwinning maakt het systeem duurzaam en energiezuinig en wordt steeds belangrijker in een warmer wordend Nederland. De levensduur van een WTW-unit is echter wel eindig en daarom is vervanging op termijn noodzakelijk.

Waarom WTW-unit vervangen?

Een WTW-unit werkt 24/7 en constant gebruik leidt uiteindelijk tot slijtage. Hoewel WTW-units een lange levensduur hebben, is vervanging op een gegeven moment onvermijdelijk. Bij deugdelijk onderhoud is de technische levensduur van een WTW-unit ongeveer 16 jaar. Met name de eerste generaties WTW-installaties zijn aan vervanging toe. Die werken aantoonbaar minder goed en daardoor gaat er veel energie verloren. Nog belangrijker is het negatieve effect op het binnenklimaat. Een WTW-unit vervangen is dan ook een gezonde investering, want de luchtkwaliteit verbetert en u zult weer als vanouds besparen op de energierekening.

Kosten WTW-installatie

Het vervangen van een WTW-unit is altijd maatwerk. Er zijn verschillende soorten installaties beschikbaar. Interduct is merkonafhankelijk en denkt graag mee over de beste WTW-unit voor uw situatie. Neem contact op voor advies op maat en een vrijblijvende prijsopgave.

Werkwijze WTW-unit vervangen

Interduct is sterk in service. Welke WTW-unit u ook kiest, u wordt geheel ontzorgd. Voor het vervangen van een WTW-unit bestaan onze werkzaamheden grofweg uit:

  • Het demonteren en afvoeren van de bestaande WTW-unit

  • Het leveren en monteren van de nieuwe WTW-unit, inclusief aansluitingen en hulpstukken

  • Het droog reinigen van de kanalen en opnieuw inregelen van de WTW-installatie

  • Het verzorgen van een meetrapport

  • Het schoon opleveren van de werkvloer

Onderhoud WTW-unit

Een WTW-unit vervangen zorgt voor een frisse start. Om uw installatie ook daarna in goede conditie te houden, is periodiek onderhoud noodzakelijk. Laat uw WTW-unit daarom regelmatig onderhouden en verleng daarmee de levensduur. Daarnaast is het belangrijk om ieder half jaar de WTW-filters te vervangen.

WTW-unit laten vervangen?

Is uw WTW-unit aan vervanging toe? Wilt u advies over de installatie of direct een vrijblijvende prijsopgave? Neem contact op met Interduct en ervaar het comfort van zorgeloze service van A tot Z.

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.