WTW-installatie

Een gezond binnenklimaat en een gezonde energierekening: die combinatie maakt een WTW-installatie aantrekkelijk. Een WTW-unit staat voor energiezuinig ventileren zonder concessies te doen aan luchtkwaliteit. En dat heeft alles te maken met het ingenieuze systeem van warmteterugwinning.

Balansventilatie met WTW

Een WTW-installatie is een vorm balansventilatie. Dat wil zeggen: de hoeveelheid aangevoerde lucht is even groot als de hoeveelheid afgevoerde lucht, in balans dus. De restwarmte van de afgevoerde lucht wordt gebruikt om de verse lucht te verwarmen.

Het niet volledig hoeven opwarmen van de frisse buitenlucht zorgt voor lagere energiekosten in de winter. Maar ook in de zomer bespaar je op de energierekening: de relatief koude lucht in de nacht wordt overdag gebruikt om de woning koel te houden.

Hoe werkt een WTW-systeem?

Een warmte-terugwin-systeem bestaat uit twee ventilatoren, een warmtewisselaar, een aantal luchtkanalen en ventielen. Vervuilde lucht wordt afgezogen en via de warmtewisselaar naar buiten geleid. Ook de buitenlucht wordt via de warmtewisselaar en de toevoerkanalen de woning ingeblazen, maar dan langs een ander kanaal. De warmtewisselaar zorgt voor de overdracht van energie in de vorm van warmte en koelte.

Voor- en nadelen van een WTW-installatie

Het grootste voordeel van een WTW-installatie is de zekerheid van goede ventilatie met een energiezuinig systeem. Ook ervaart u geen tocht of geluidsoverlast. Belangrijke meerwaarde daarbij is dat ventilatie conform richtlijnen geïnstalleerd is.

Een nadeel van een WTW-installatie kan zijn dat de kosten voor aanschaf en onderhoud duurder zijn dan alternatieve ventilatiesystemen. Er zijn, kijkend naar de korte termijn, goedkopere oplossingen op de markt. Maar op den duur verdient u de hogere kosten zeker terug. Een warmte-terugwin-systeem is namelijk energiezuinig, heeft een lange levensduur en zorgt 24/7 voor voldoende ventilatie, wat resulteert in een gezond én comfortabel binnenklimaat.

Onderhoud WTW-installatie

Wist u dat een warmte-terugwin-installatie gemiddeld 15 jaar meegaat? Om er voor te zorgen dat een WTW-installatie al die tijd goed blijft werken en dat u gegarandeerd blijft van een gezond en comfortabel binnenklimaat, is het belangrijk om iedere 6 maanden de WTW-filters te vervangen. Het vervangen van WTW-filters kunt u eventueel zelf doen, maar koop hiervoor wel altijd de officiële filters via ons.

Daarnaast is het verstandig om eens per 5-6 jaar de WTW-kanalen te laten reinigen en onderhoud uit te laten voeren. Het reinigen van de luchtkanalen is werk voor een vakman. Daar helpen wij u graag mee.

Waarom een WTW-installatie van Interduct?

Ventilatie is meer dan een installatie voor frisse lucht. Ventilatie is vakwerk, want ieder gebouw of woning is anders. Met onze kennis en ervaring in WTW-installaties zorgen we voor maatwerk van A tot Z. Van advies en ontwerp tot installatie, onderhoud en vervanging: alles in eigen beheer. Bovendien is Interduct merkonafhankelijk. We denken dus maximaal mee vanuit uw belang. Samen zorgen we voor een gezond en comfortabel binnenklimaat bij onze klanten.

WTW-installatie kosten

Een standaard WTW-installatie-prijs is helaas niet te geven. WTW-units zijn er namelijk in allerlei varianten. De kosten van een WTW-installatie zijn afhankelijk van onder meer merk, type, gewenste bedieningselementen, capaciteit en benodigde installatiewerkzaamheden.

Wilt u een vrijblijvende prijsopgave? Neem dan contact op met Interduct.

WTW-installatie kopen

Heeft u interesse in een hoogwaardige WTW-installatie? Is het tijd om uw huidige WTW-unit te vervangen? Of bent u simpelweg benieuwd naar het rendement van ventilatie met warmteterugwinning?

Neem contact op met Interduct en ontdek de mogelijkheden.

Contact

Neem contact op met Interduct

Het formulier is succesvol verzonden.

Wij nemen spoedig contact met u op.